Maja Stage Nielsen og tre danske age group-triatleter var i dag til start i IRONMAN Texas, der samtidigt var det nordamerikanske IRONMAN-mesterskab på distancen. Maja blev nummer 3, imens vinderen hos pro-kvinderne blev Jodie Robertson og pro-herrernes vinder blev Matt Hanson. Samtidigt fik vi også en dansk age group andenplads.

I sin kun anden IRONMAN på den fulde distance (den første var IRONMAN Mallorca sidste år hvor hun blev nummer to!) lykkedes det i dag Maja Stage Nielsen at blive nummer 3 i IRONMAN Texas, der samtidigt var det nordamerikanske IRONMAN-mesterskab. Det lykkedes hende efter et race hvor hun næsten fra start var med helt fremme.

Udover Majas tredjeplads var der også endnu en dansk medalje at hente. Den stod Kristina Beckendorf for i F40-44.

Maja Stage Nielsen nummer 3 hos kvinderne – Jodie Robertson vinder

Det er kun et par uger siden at Maja Stage Nielsen blev nummer fem i IRONMAN 70.3 Texas, og i dag lykkedes det den hurtige dansker at blive 3’er på den fulde distance.

Allerede fra svømningen så det dog ellers ud til at Maja skulle få sig en lang dag – ikke fordi hun var langsom, men fordi at de fleste konkurrenter her havde skabt sig et betydeligt forspring under de 3800 meter svømning.

Allerhurtigst i vandet var Lauren Brandon der fik svømmet sig til dagens hurtigeste svømmesplit. Overall for både mænd og kvinder! Brandon kommer igennem svømningen i tiden 48:52, som gav hende et forspring på hele fire minutter til Alicia Kaye der sammen med Celine Schaerer var nærmeste forfølger. Maja kommer op af vandet som nummer 12 i tiden 1:01:02, så hun har dermed her et godt stykke op til de allerhurtigste konkurrenter.

Den danske pro-kvinde får dog på cyklen hurtigt vist, at hun ikke er så nem at slå ud. Efter 30 kilometer har hun kørt sig op i top ti, efter 55 kilometer befinder hun sig på sjettepladsen og halvvejs på cykelruten var hun oppe på femtepladsen. Hele fem minutter er her blevet hentet ind på et stærkt navn som Alicia Kaye der på det tidspunkt lå nummer to.

Lauren Brandon havde dog også god fart i cyklen, så hende blev der kun hentet langsomt ind på. Til gengæld ser det henimod slutningen på de 180 kilometer cykling ud til at Maja har meget mere i sig end femtepladsen i 70.3 Texas for nogle uger siden. Hun lykkedes nemlig med at indhente Alicia Kaye på de sidste kilometer og er dermed op på andenpladsen i T2, kun fire minutters penge efter Brandon –

Efter et smertefrit skifte er Maja ude på løberuten som nummer to, men en hurtigtløbende Jodie Robertson kommer hurtigt bagfra og napper Majas andenplads. Robertson har ufatteligt meget fart på og indhenter relativt hurtigt den hidtil førende Lauren Brandon, imens Alicia Kaye så ud til at få nyt liv i benene og får både indhentet og passeret Maja, som dermed nu er på tredjepladsen.

Både Maja og Kaye får umiddelbart derefter indhentet og sat Brandon grundigt til vægs, men samtidigt får Kaye også slået et hul til Maja. Det skulle dog vise sig at være en stakket frist for Kaye, da Maja med omkring 12 kilometer tilbage af det afsluttende marathon endnu engang får kontakt og får sig løbet op på andenpladsen.

Den andenplads så det længe ud til at hun skulle holde hele vejen til mål, men næsten ud af det blå kom Michaela Herlbauer løbende op igennem feltet og overtog Majas andenplads. På trods af et forsøg på at hænge på fra Majas side, så måtte hun se Herlbauer løbe væk med andenpladsen – men til gengæld sikrede Maja sig tredjepladsen i sin kun anden IRONMAN!

Jodie Robertson holde hele vejen til mål og vandt dermed dette års IRONMAN Texas, Michaela Herlbauer blev nummer to og Maja Stage Nielsen blev nummer tre.

Resultater FPro

1 Jodie Robertson, 8:56:32
2 Michaela Herlbauer, 8:59:31
3 Maja Stage-Nielsen, 9:01:00
4 Alicia Kaye, 9:04:40
5 Tine Deckers, 9:06:08

Kristina Beckendorf nummer to i F40-44

Maja Stage Nielsen var ikke den eneste dansker der høstede sig en podieplacering i Texas. Også den danske age grouper ville have metal med hjem, da Kristina Beckendorf tog sig af andenpladsen i F40-44.

Kristina startede ellers dagen ud med at være sat lidt tilbage i forhold til sine hurtigste konkurrenter. På svømningen kommer hun nemlig igennem i tiden 1:21:12, og så var hun sat helt tilbage på en placering som nummer 33.

Hun får dog kørt en hel del hjem på cyklen, hvor hun med cykeltiden 5:18:55 får sig kørt op som nummer fem – og på det afsluttende marathon, der får hun også løbet sig op igennem feltet og slutter på en smuk andenplads med en Kona-kvalifikation som resultat.

Kristinas afsluttende marathon blev løbet i tiden 3:32:45 og det gav hende en total sluttid på 10:22:22.

Matt Hanson vandt hos herrerne – top fem kom alle under otte timer!

I herrernes race var vi vidne til noget der såvidt vides ikke er sket før. Hele top fem slutter på under otte timer, så der skal ikke herske nogen tvivl om at der er blevet kørt rigtigt stærkt.

Matt Hanson var dog den allerhurtigste af dem alle og sejrede i tiden 7:52:44, imens Ronnie Schildknecht tog sig af andenpladsen i tiden 7:56:21. Herrernes podie blev rundet af med Tyler Butterfields tredjeplads som han tilragede sig med sluttiden 7:58:29.

Resultater MPro

1 Matt Hanson, 7:52:44
2 Ronnie Schildknecht, 7:56:21
3 Tyler Butterfield, 7:58:29
4 Will Clarke, 7:59:02
5 Kirill Kotsegarov, 7:59:32

Danske resultater IRONMAN Texas 2017

FPro

3 Maja Stage-Nielsen, 9:01:00

F40-44

2 Kristina Beckendorf, 10:22:22

M40-44

315 Thomas Madsen, 15:14:36
334 Rasmus Sammy Haukrogh, 15:44:56

Resultater fra IRONMAN Texas kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply