Det er nok ikke gået din næse forbi – i hvert fald ikke hvis du følger os på Facebook; Danske Michelle Vesterby vandt igår en flot sejr i Ironman Cozumel. Og samtidigt med det, sikrede hun også sin billet til næste års Ironman World Championship i Kona.

Og det er en superglad Michelle Vesterby, som efter et supervarmt race og parløb med Camilla Pedersen, kunne løbe over målstregen, som vinder på den mexikanske ferie-ø.

Vesterby: Jeg havde en virkeligt god dag

Glæden i Michelle Vesterbys øjne vises tydeligt, da hun efter sejren, udtaler sig i en pressemeddelelse. Og her fortæller hun også lidt om, hvordan sejren kom i hus.

– “Jeg er mega glad og stolt over min sejr. Jeg havde en virkeligt god dag, og Camilla og jeg arbejdede godt sammen og kom i front på cyklen,” skriver Michelle Vesterby i sin pressemeddelelse, og fortsætter;

– “Det er en fed måde, at slutte sæsonen på. Og jeg er så klar til, at tage VM-podiet på Hawaii næste år.”

Glad for at dele podiet med Camilla Pedersen og Lauren Brandon

Undervejs på den varme rute i Cozumel, var Michelle dog, som hun selv skriver i sin pressemeddelelse, ikke alene om det hårde arbejde. Veninden Camilla Pedersen hjalp nemlig godt til, og faktisk så det med kun få kilometer tilbage, ud til, at det skulle være Pedersen som ville løbe først over stregen.

Camilla Pedersen førte nemlig med halvandet minut til Vesterby, da der kun var fjorten kilometer tilbage af det afsluttende marathon. Men varmen satte sine spor hos Pedersen, som med ti kilometer tilbage, måtte se sig indhentet af landsmanden og den senere vinder, Michelle Vesterby.

De to danske superstarts, havde ellers fulgtes af stortset hele vejen. Efter svømningen kom de samlet på land, som en del af en firemands forfølgergruppe, til den førende Lauren Brandon. De to danskere dominerede derefter totalt racet på cyklen, hvor de får sat deres følgesvende godt og grundigt fra hjul – og endnu vigtigere, fik de med deres parløb, indhentet Brandon ved 117-kilometer mærket. Og så gik det ellers stærkt ind mod T2.

Og faktisk skulle vi hele ti kilometer hen på marathonet, før de to danskere blev splittet ad. Camilla Pedersen kom her med et angreb, som Vesterby ikke svarede igen på – og så var Pedersen alene i front. Men med ti kilometer tilbage, fik Michelle Vesterby indhentet det tabte og kunne løbe i mål, som sikker vinder med mere end fire minutter til nummer to, Lauren Brandon.

Og at det lige præcis var de to, som Vesterby skulle dele podiet med, vækker stor glæde hos vinderen.

– “Hvilken start på året. En sejr, og nu er jeg klar til Kona 2017. Men jeg er endnu mere glad for, at dele podiet med disse seje piger, Camilla Pedersen og Lauren Brandon,” skrev hun på sin Facebook-side tidligt i morges.

Også glad på sin holdkammerats vegne

Spørger du Michelle Vesterby, så er sejren dog ikke kommet af sig selv. Hun er nemlig evigt taknemmelig for træningen fra hendes træner, den tidligere top-atlet Luc Van Lierde. Og hos herrerne, var én af Van Lierdes andre atleter, nemlig også den første til, at krydse målstregen.

– “Også et stort tillykke med sejren til min holdkammerat Frederik Van Lierde. I ved, at Luc Van Lierde er en glad mand, og vi kunne ikke have gjort det uden ham. Tak,” skriver Michelle Vesterby ligeledes på sin Facebook-side.

Har du lyst til at læse racets udvikling i Cozumel, kan du læse vore dybdegående racerapport her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply