Ét af de allermest klassiske stævner på dansk grund, Silkeborg Triathlon, blev i dag kørt i og omkring Almind Sø i udkanten af Silkeborg. På startstregen var en lang række af stærke navne, men i sidste ende blev det Morten Banke og Caris Dempster der var de første over målstregen på halvdistancen, imens Søren Hyldal Sørensen og Anna Damgaard Eriksen sejrede på den kvarte.

På særligt herrernes lange distance var der lagt op til et brag af en duel, hvor stærke navne som Chris Fischer, Kristian Hindkjær, Morten Banke og Frederik Andersen var blandt de mest prominente.

Det blev da også til et opgør mellem de tre af dem, for efter kun ganske få kilometer på cyklen måtte Chris Fischer udgå med en defekt. Det udnyttede Kristian Hindkjær til at sætte fuld damp på og skaffe sig et betydeligt forspring under de 90 kilometer kuperede cykling.

Således var Hindkjær første mand på løberuten med en margin på 4,5 minut ned til Morten Banke og yderligere to minutter ned til Frederik Andersen, men med særligt Banke som en utroligt hurtig løber, var ingenting afgjort.

Hindkjær kunne da heller ikke holde Banke bag sig, for godt og vel halvvejs på det afsluttende halvmarathon havde løbet en ny mand i front. Morten Banke stormede i høj fart forbi Kristian Hindkjær og henviste dermed århusianeren til andenpladsen, imens Banke selv tog sig af podiets øverste trin. Frederik Andersen formåede til gengæld at holde sin tredjeplads hele vejen til målstregen, så halvdistancens herrepodie kom dermed til at hedde Banke, Hindkjær og Andersen.

I kvindernes race skulle det hele også afgøres på det afsluttende løb, hvor Caris Dempster – efter ellers at have været den førende kvinde efter svømningen – måtte på jagt efter Signe Graver Larsen, der havde sat det store sejl på cyklen og kørt samtlige konkurrenter agterud.

Dempster gav dog ikke op med udsigt til at skulle løbe 2,5 minut ind på det afsluttende halvmarathon, så i stedet gik jagten på den førende Signe Graver Larsen ind. Den jagt sluttede kun få kilometer før målstregen, hvor der opstod kontakt mellem de to.

Larsen kunne dog ikke stille noget op mod Dempster da hun blæste forbi, og så var det altså Caris Dempster der blev første kvinde til at krydse målstregen imens Signe Graver Larsen til gengæld placerede sig som nummer to. Sidste kvindelige podietager blev Katrine Meldgaard, der efter at have lagt alene som 3’er gennem hele dagen, også sluttede sådan.

Traditionelt blev der sideløbende med den halve distance også kørt race på den kvarte, hvor det blev til en back-to-back sejr til Søren Hyldal Sørensen. Som forsvarende vinder fra sidste år formåede han at få det optimale ud af dagen, imens sidste års vinder på den halve distance Nicholas Ward Munoz blev henvist til andenpladsen og den lokale David Adelskov til tredjepladsen.

På kvindernes kvarte distance brillerede Anna Damgaard Eriksen ved at vinde, efter at have bragt sig i front allerede tidligt på cykelruten. Knap 2,5 minut efter Eriksen besatte Tina Thomsen andenpladsen, og så rundede Iben Schmidt Laursen podiet af yderligere 40 sekunder senere.

Resultater Silkeborg Triathlon 2017

Herre halv

1 Morten Lauridsen Banke, MSI Pro Tri, 4:15:24
2 Kristian Hindkjær, Århus 1900 Triathlon, 4:20:30
3 Frederik Andersen, Roskilde Triathlon Klub, 4:24:22
4 Lars Lomholt, Haderslev Tri 2000, 4:28:34
5 Martin Steen Thomsen, Odder Triathlon Club, 4:34:41

Kvinde halv

1 Caris Dempster, KTK 86, 4:58:50
2 Signe Graver Larsen, Herlev Tri og Motion, 4:59:18
3 Katrine Meldgaard, Atletica Tri Horsens, 5:00:59
4 Trine Printz, Odense Triathlon Klub, 5:02:25
5 Janni Ammitzbøl, Silkeborg Motion/Tri-Club,

Herre kvart

1 Søren Hyldal Sørensen, Aalborg Triathlon Klub, 2:03:33
2 Nicholas Ward Munoz, Odense Triathlon Klub, 2:06:37
3 David Adelskov, Silkeborg Motion/Tri-Klub, 2:11:16
4 Andreas Petz, Rødekro IF Tri, 2:11:36
5 Anders Christian Høgdall, Triathlon Horsels, 2:12:01

Kvinde kvart

1 Anna Damgaard Eriksen, /tri club denmark, 2:29:50
2 Tina Thomsen, Silkeborg Motion/Tri-Klub, 2:32:18
3 Iben Schmidt Laursen, Team Triathlon Herning, 2:32:18
4 Anne Have, Silkeborg Motion/Tri-Klub, 2:34:33
5 Karina Gosvig, 2:34:46

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply