Seks unge danske landsholdstriatleter deltager i de kommende dage i ungdoms-EM i Litauen, hvor der venter en dag med semifinaler, en dag med finaler og en dag med mixed relay.

Der er godt gang i de internationale mesterskaber for tiden, hvor særligt diverse europamesterskaber fylder godt og grundigt op i stævnekalenderen.

I denne uge er det så det officielle ETU europamesterskab for ungdomstriatleter i litauske Panevezys der står for døren, hvor Danmark er repræsenteret med ikke mindre end seks unge landsholdstriatleter; tre drenge og tre piger.

Foran de seks unge danskere venter der et par dage med hektisk stævneaktivitet, hvor vi allerede senere i dag skal se dem i aktion i semifinalerne, inden det på lørdag går løs til finalerne. Og på søndag venter der så en stærk dansk disciplin; mixed relay.

Vi har taget et kig på de strabadser der venter danskerne og samtlige af deres konkurrenter i de kommende dage.

Torsdag – Semifinale 1, 2 og 3

Første store stævnedag for de seks danske triatleter venter allerede i dag, hvor det går løs til både pigerne og drengenes semifinaler.

Både drengene og pigernes felt er delt op i tre grupper, hvor de bedste fra hver gruppe kvalificere sig til A-finalen og dermed skal køre om de eftertragtede EM-medaljer. De seks danskere er delt op i hver deres gruppe, og foran dem venter der en distance på 500 meter svømning, 11,4 km cykling og 3,6 km løb.

Første start for pigernes vedkommende er i dag klokken 16.30, imens første start for drengene er klokken 19.20.

  • Semifinale 1 drenge: Scott Steenberg
  • Semifinale 1 piger: Augusta Grønberg Christensen
  • Semifinale 2 drenge: Valdemar Solok
  • Semifinale 2 piger: Mia Krüger
  • Semifinale 3 drenge: Oscar Gladney Rundqvist
  • Semifinale 3 piger: Anastacia Damm

Lørdag – Finale A og B

Med torsdagens placeringer som kvalifikationskrav til henholdsvis A- og B-finalen på lørdag, er der selvsagt ingen der endnu ved hvilke danskere der starter i hvilken finale.

Håbet er naturligvis at samtlige seks danskere skal være med til at køre om EM-guldet, men det bliver vi alt sammen klogere på senere i dag.

300-8,5-2,3

Endnu engang byder distancen på 300 meter svømning, 8,5 kilometer cykling og 2,3 kilometer løb, og starttiderne lyder på klokken 13.00 for pigernes B-finale, 14.00 for drengenes B-finale, 15.30 for pigernes A-finale og 16.30 for drengenes A-finale.

Søndag – Mixed Relay

Søndag gælder det så den olympiske disciplin Mixed Relay, hvor to piger og to drenge udgør hvert team. Hvilke fire af de i alt seks danskere der skal køre mixed relay er redaktionen ubekendt med, men vi kan som udgangspunkt i hvert fald regne med at det danske team kommer til at spille en vigtig rolle i disciplinen.

Distancen lyder på 250 meter svømning, 5,7 kilometer cykling og 1 kilometer løb for hver atlet – det vil sige totalt set 1000 meter svømning, 22,8 kilometer cykling og 4,2 kilometer løb (da den sidste atlet skal løbe yderligere 200 meter til målstregen).

Starten til mixed relay går klokken 12.00.

De seks danske atleter

Drenge

Scott Steenberg
Valdemar Solok
Oscar Gladney Rundqvist

Piger

Augusta Grønberg Christensen
Mia Krüger
Anastacia Damm

Hele stævnet skulle eftersigende bliver livestreamet her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply