Tilmeldingerne til næste års 5150 Aarhus er åbnet. Men atleter der de sidste to år har deltaget i Aarhus-racet, har måske fået sig lidt af en overraskelse. IRONMANs eneste jyske stævne, har nemlig rykket terminsdatoen en uge til den 15. september. Til gengæld vil racet fortsat i 2018 huse DM for hold i samarbejde med Dansk Triatlon Forbund.

Flytningen af 5150 Aarhus skyldes sammenfaldet med Aarhus Festuge, lyder forklaringen fra IRONMAN Danmark.

 – Datoen for KMD 5150 Aarhus 2018 bliver den 15 september. Samme dag afholdes også KMD 4:18:4 og Danmarksmesterskaberne for hold. Vi så i 2017, at det fungerede rigtig godt. Og det er fedt med en hel dag fyldt med aktion på tværs af distancerne, forklarer Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef hos IRONMAN Danmark.

Deltagere i IRONMAN Copenhagen og 5150 Aarhus får en uges ekstra resitution

Hos netop IRONMAN Danmark, har man det da også fint med at flytte terminsdatoen en uge. Atleter der både kører IRONMAN Copenhagen og 5150 Aarhus, har de seneste to år nemlig kun haft to ugers restitution mellem de to stævner.

Men med den nye terminsdato, er der nu tre uger at komme sig i.

 – Vi hørte fra nogle sidste år, at de synes de to race lå lige tæt nok på hinanden. Så på den måde passer det rigtig godt. Årsagen til flytningen bunder dog oprindelig i en rent praktisk udfordring, der handler om, at der er programsat en stor Aarhus Festuge-event i den oprindeligt planlagte weekend. Og der har vi så imødekommet Aarhus Kommunes ønske om at flytte til en uge senere, tilføjer Frej Elbæk Schjeldal.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply