Både det danske og nordiske mesterskab var i spil og kostede blod, sved og tårer, da Danmarks og Nordens nye triathlonstjerner kæmpede på sprintdistancen i Fredericia

De tre hurtigste kvinder lå så faretruende tæt hele vejen, at spændingen først blev udløst på den allersidste kilometer.

Svenske Amanda Bohlin ramte målstregen med ansigtet fyldt af overskud 14 sekunder før nummer to. Efter hende fulgte det bare 16-årige danske stjerneskud Sif Nikoline Bendix Madsen og efter yderligere 18 sekunder islandske Edda Hannesdottir.

Sif Nikoline Bendix Madsen tog det danske mesterskab og har dermed skudt en yderst imponerende karriere i gang, der blandt andet alene i denne sæson har resultater i en andenplads til EM, et dansk europamesterskab i mix-stafet og en sejr i Europa Cup’en i Holten. 

På herresiden kunne danske Andreas Schilling stille til start som forsvarende mester og allerede med det danske mesterskab i hus efter at have kørt en benhård DM tri-serie henover sommeren. Og efter bare 54 minutter og ét sekund løb han i mål som en urørlig vinder af det nordiske mesterskab. 44 sekunder senere fulgte svenske Gabriel Sandör og endnu 13 sekunder senere danske Miki Taagholt, der ellers havde lagt i front fra start og længe lå nummer to på løbet – svenske Sandör fik dog ram på Taagholt til sidst, og så blev det til en nordisk bronzemedalje til den bomstærke dansker. 

I kampen om DM-titlen havde Schilling allerede på forhånd sikret sig det danske mesterskab, men før i dag lå Miki Taagholt og Emil Holm lige i den samlede stilling. Da Taagholt i dag sikrede sig det bedste resultat af de to, var det dermed også ham der skaffede sig DM-sølvet.

Som nummer 10 bør i iøvrigt nævnes den bare 15-årige Valdemar Solok, der nu i den grad er trådt ind i de voksnes rækker.

Også børnene og de unge dystede om Danmarksmesterskabet på sprintdistance lørdag i Fredericia. For børnene var distancen 175 m svømning, 5 km cykling og 1,25 km løb, imens de unge dystede på distancen 375 m svømning, 10 km cykling og 2,5 km løb.

Fredericia har en lang og stolt historie som triatlonby og levede til fulde op til sit ry med høj sol og masser af heppende tilskuere i gaderne.

Festen forsætter søndag, hvor hundredevis af atleter konkurrerer på OL-distancen og Mixed Relay.

Resultater ETU Nordiske Mesterskaber på sprintdistancen 2017

Elite Dame

1 Amanda Bohlin, Sverige, 1:01:47
2 Sif Nikoline Bendix Madsen, Danmark, 1:02:01
3 Edda Hannesdottir, Island, 1:02:19

Elite herrer

1 Andreas Schilling, Danmark, 54:01
2 Gabriel Sandör, Sverige, 54:45
3 Miki Taagholt, Danmark, 54:58

Børn – piger

1 Kajsa Sophie Grønberg Christensen, 13 år, Danmark, 24:49 

Børn – drenge

1 Noah Borgen Morrell, 13 år, Danmark, 21:54

Aspiranter Ungdom Piger

1 Mia Krüger, 15 år, Danmark, 34:44

Aspiranter Ungdom Piger

1 Cedric Bakke Christophersen, 16 år, Norge, 31:15

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply