Fra i dag og de næste to dage, bliver der som optakt til IRONMAN Copenhagen søndag, kørt KMD 4:18:4 med start og mål ved Amager Strandpark i København. Førstedagen viste sig at blive en blæsende og våd affære, og det udnyttede Christoffer Damm og Sascha Nicholsen til at være de første over målstregen. 

I herrernes race var det en stærk cykling der sikrede Christoffer Damm sejren, da han efter at være kommet op af vandet knap et minut efter den førende Jonas Bank, ikke skulle bruge mange kilometer på den tohjulede for at indhente det tabte.

Tempoet var ganske enkelt så højt, at Damm alene på de første 9 kilometer fik både indhentet sit tabte minut fra svømningen og efterfølgende distanceret de nærmeste konkurrenter med yderligere et minut.

Således var det dermed Christoffer Damm der var første mand til at stille cyklen i T2, hvor han kunne tage hul på løbet med et forspring på 1:49 ned til Søren Andersen og Steffen Lüders som nærmeste forfølgere.

På trods af ellers at have tabt en del tid på de afsluttende fire kilometer løb, holdte Christoffer Damm sin føring hele vejen til målstregen og blev dermed herrernes vinder på førstedagen af KMD 4:18:4 København.

Bagved fik Søren Andersen med et fornuftigt tempo rystet Steffen Lüders af, og kunne dermed løbe i mål på andenpladsen lige under et minut efter Damm. Til gengæld måtte Lüders se sig indhentet undervejs på løberuten, da Mathias Loft Mortensen med et markant højere tempo fik løbet sig op på tredjepladsen på den sidste kilometer.

I kvindernes race er der – for os der ikke var tilstede i København – en anelse usikkerhed om vinderen. På resultatlisten står Caroline Johansen nemlig som vinder, men med et gennemsnitligt pace på tværs af alle tre discipliner der er væsentligt langsommere end alle andre, tror vi på at det i stedet er Sascha Nicholsen der er vinder i kvindefeltet.

Det var ellers Caroline Gøttrup Bagge der førte en tremandsgruppe bestående af Bagge, Sascha Nicholsen og Line Nøhr Petersen op af vandet, men på de regnvåde københavnske veje, var Nicholsen klart den hurtigste på carbonhesten.

Nicholsen får skabt sig en solid føring på lidt over halvandet minut i T2, og så så det ud til at være en smal sag at løbe sejren hjem. I hvert fald får hun løbet endnu mere fra konkurrenterne på det afsluttende løb, og ender med at krydse målstregen mere end tre minutter foran Anne Louise Gimsing der brugte de fire kilometer på at løbe sig op fra femtepladsen i T2 til andenpladsen på målstregen.

Yderligere halvandet minut skulle der så gå før Katrina Feiberg rundede podiet af, efter at have løbet sig op på andenpladsen på den første halvdel af løbet, men efterfølgende måtte se sig indhentet og distanceret af Gimsing på den sidste halvdel.

Resultater KMD 4:18:4 København, torsdag

Herrer

1 Christoffer Damm, Pipaloco n’ Friends, 0:49:02
2 Søren Andersen, KVIK TRI TEAM, 0:49:57
3 Mathias Loft Mortensen, 0:51:35
4 Steffen Lüders, Ganløse Tri, 0:51:42
5 Jonas Bank, EY, 0:53:14

Kvinder

1 Sacha Nicholsen, KVIK TRI TEAM, 0:56:08
2 Anne Louise Gimsing, Miljøstyrelsen, 0:59:24
3 Katrina Feiberg, Dansk Erhverv, 1:00:46
4 Hanne Staanum, KVIK TRI TEAM, 1:00:47
5 Camilla Dahmcke, 1:01:43

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply