Det vælter ind med danske EM-guldmedaljer for tiden, hvor hele balladen startede tilbage den 10. juni ved EM i Herning. Siden da har danske atleter høstet adskillige EM-medaljer af allerfineste karat, og i torsdags kom der så endnu en til rækken ved EM i cross duathlon i Rumænien.

Her lykkedes det nemlig den danske jernmand Karsten Olsen (i klassen M60-64) at tilføje endnu en mesterskabsmedalje til sit efterhånden store internationale CV. Og det var ikke en hvilken som helst medalje, for ved først at løbe, derefter cykle og til sidst løbe sig først over målstregen, var medaljen som Karsten fik om sin hals, af guld.

Det skete under lækre forhold på en teknisk udfordrende rute, hvor der først skulle tilbagelægges 6,2 km trailløb, dernæst 20 km mountainbike for til sidst at slutte af med endnu en løbetur på 6,2 km. Alt sammen i en ideel lufttemperatur på knap 20 grader.

På den første løbetur fik Karsten sat tredjehurtigste tid, hvilket han fulgte op med at cykle sig i front ved at sætte hurtigste split på den krævende mountainbikerute. Heldigvis havde han ikke brugt unødig energi på sit hurtige cykelsplit, så der var nok af ressourcer i benene til at slutte af med næsthurtigste løbesplit – og da den nærmeste konkurrent ikke havde et superhurtigt afsluttende løb, så kunne Karsten Olsen krydse målstregen som europamester i cross duathlon i M60-64 med en sejrsmargin på mere end tre minutter til nummer to.

Udover Karsten var der også to andre danskere til start, hvor det lykkedes Dorthe Elisabeth Jensen at blive en fornem 2’er i F55-59 og Jens Hovgaard Christiansen at blive 5’er i M55-59.

Senere i dag køres der EM i cross triathlon, hvor Karsten Olsen og Jens Hovgaard Christiansen endnu engang er til start. De får følgesskab af Maria Kring der stiller til start i F40-44.

Danske resultater ved EM i cross duathlon 2017

F55-59

2 Dorthe Elisabeth Jensen, 2:55:07

M55-59

5 Jens Hovgaard Christiansen, 2:11:30

M60-64

1 Karsten Olsen, 2:01:08

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply