Det var i den grad svære forhold til anden afdeling af XTERRA Duathlon serien i Gribskov, hvor større mængder sne fra ugens løb kombineret med plusgrader gjorde især MTB-sporet nærmest umuligt at køre i. Det betød også, at MTB-distancen blev halveret. Øivind Bjerkseth fra Norge og Carol Rasmussen var favoritter inden starten, og ingen af de to skuffede. 

Rigtig mange deltagere havde til morgen valgt ikke at tage turen til Gribskov, hvilket betød er stærkt reduceret felt. Omkring 100 deltagere trodsede dog de svære betingelser og kæmpede sig igennem tøsneen. Distancen var på stævnedagen ændret til 5,5 km trailløb – 10 km MTB – 5,5 km trailløb.

Øivind Bjerkseth fra Norge har de seneste måneder trænet i de norske fjelde, hvor der i øjeblikket ligger over to meter sne. Måske netop derfor var han også i stand til at både løbe og køre mountainbike på et helt andet niveau end resten af feltet. Han tog føringen fra starten, udbyggede yderligere på MTB-ruten og gjorde det fuldstændig færdigt på sidste trailtur og endte med et forspring på hele 16 min (!!) til nummer to Jeppe Skovbjerg fra Odense, der havde yderligere tre minutter ned til Jonas Schwartz.

Der var hård kamp om de næste placeringer, hvor hele fem deltagere kom i mål inden for 35 sekunder. Slutstilling hos herrerne findes her.

De dårlige forhold havde især haft stor indflydelse hos kvindefeltet, hvor kun fire deltagere stillede op på den fulde distance, selvom over 20 var tilmeldt på forhånd.

Det blev især MTB-delen, der blev afgørende. Her gjorde Carol Rasmussen kort proces, selvom hun startede tre minutter efter Victoria Fuller, der var hurtigst på de første 5,5 km trailløb. Carol var dog 22 min hurtigere på mountainbiken og dermed var spændingen væk inden de sidste 5,5 km, hvor Carol løb sejren sikkert hjem foran Victoria, der havde yderligere 4-5 min ned til sidste kvinde på podiet Malene Halling.

Slutstilling for kvinderne findes her.

Næste stop i serien er i Blåbjerg om to uger. Vi krydser fingre for, at foråret rammer Danmark i mellemtiden. Især fordi distancen i Blåbjerg er hele 10 km trailløb – 60 km MTB – 5 km trailløb. Det er den hidtil hårdeste duathlon-udfordring i XTERRA’s historie. Den hårde distance lader dog ikke til at skræmme folk væk, da næsten 200 deltagere allerede har tilmeldt sig. Der er også mulighed for en kortere tur på 2,5 km trailløb – 10 km MTB – 2,5 km trailløb.

DEL
Andreas har en fortid som projektleder i Running26, der står bag alle de nordiske XTERRA-stævner. Han besidder dermed en dyb indsigt og skarphed i særligt cross triathlon, hvilket også dét han bruger i sit arbejde her på Pastaparty.dk

Leave a Reply