Vinteren og sneen synger på sidste vers, og det begynder (meget) langsomt at dufte af forår. Det gør det også i Gribskov på søndag, hvor anden afdeling af XTERRA Duathlon serien afholdes. Det tegner til at blive en lynhurtig nordmand og en tidligere XTERRA-verdensmester, der kommer til at være hurtigst i de mudrede spor.

For to uger siden startede årets XTERRA Duathlon serie bestående af i alt fem afdelinger, hvor samlet over 1000 deltagere over de næste par måneder varmer op til sommerens triathlonstævner. Det startede med en yderst kold dag i Viborg (læs her), og på søndag rykker serien over broerne og ind i Gribskov. Her venter to distancer: 1) 5 km trailløb – 20 km MTB – 5 km trailløb og 2) 2,5 km trailløb – 10 km MTB – 2,5 km trailløb.

Frosten og sneen har efterhånden forladt sporene og er blevet afløst af mudder og glatte forhold. Ruterne er dog ikke blandt de teknisk sværeste, men der venter stadigvæk en god blanding af sjov singletrack og små hårde stigninger for alle de knap 200 deltagere.

Hos mændene har stærke Øivind Bjerkseth fra Norge meldt sin ankomst. Øivind er blandt de hurtigste PRO’er i hele Europa på land (MTB og trailløb), men kæmper stadigvæk med svømningen for at kunne blande sig i den absolutte XTERRA-elite. Svømningen er selvfølgelig ikke en del af XTERRA Duathlon Gribskov, og Øivind er derfor kæmpe favorit til sejren.

Øivind Bjerkseth

Han viste blandt andet masser af fart i benene, da han for nyligt løb en 10 km træningstur i det norske på under 32 min!

Flere af de andre etablerede danske cross-duathleter, herunder de tre førende i den samlede stilling, er desværre ikke at finde på startlisten på søndag. Stærkeste konkurrent ligner Jonas Nordstrøm Schwartz, der bl.a. vandt XTERRA-sprinten på Møns Klint i 2017 og altid leverer en stærk indsats. Derudover ligner Esben Theibel, der blev nummer fire i Viborg for to uger siden, sidste mand på podiet.

Hos kvinderne lignede Nicoline Rahbek Dam Sørensen favoritten. Men Nicoline styrtede til sidste afdeling, og hun har desværre fået et brud i håndledet. Dermed ligner rutinerede Carol Rasmussen en vinder, da Carol altid leverer stabile præstationer – ikke mindst når underlaget byder på mudder og svære forhold.

Carol Rasmussen

Malene Halling ligner bedste danske bud på en konkurrent til Carol Rasmussen, og så bliver det spændende at se, om Sabrina Woltmann fra Tyskland (bosiddende i DK) og Ulrika Alquist fra Sverige kan spille en rolle.

Det hele starter søndag kl. 10.00. Der er stadigvæk mulighed for at tilmelde sig, og ruterne i Gribskov kan gennemføres af alle uanset niveau.

Det er også muligt at følge resultaterne live herfra.

Vi vender tilbage søndag eftermiddag med en race report.

DEL
Andreas har en fortid som projektleder i Running26, der står bag alle de nordiske XTERRA-stævner. Han besidder dermed en dyb indsigt og skarphed i særligt cross triathlon, hvilket også dét han bruger i sit arbejde her på Pastaparty.dk

Leave a Reply