For første gang nogensinde, kørte Helle Frederiksen i søndags et race længere end mellemdistancen. Og sikke en debut hun fik. Ved ITUs VM på langdistance blev det nemlig til en sølvmedalje, selvom hun – som hun selv siger – aldrig har løbet mere end 90 minutter.

Særligt løbet var da også det som Helle Frederiksen på forhånd havde de største ukendte tanker omkring. Selvom målet er snart at steppe op til at køre den fulde IRONMAN, så er 30 kilometer i løbeskoene stadig langt.

Efter at have domineret fuldstændigt på cyklen, tog hun ellers hul på det afsluttende løb som første kvinde. Men de 30 kilometer løb, viste sig altså at være en smule for langt – hun så hellere at løbet havde været lidt kortere.

– Jeg tænker jo at jeg gerne vil lave en IRONMAN, men det her var så langt. 30 km er rigeligt, 20 ville have været perfekt, griner Helle Frederiksen da hun udtaler sig til Triathlonworld.com.

– Det var så langt. Det løb, det var så langt. Jeg kørte så hårdt ude foran helt alene gennem hele dagen, og jeg havde en fantastisk cykling. Det var nok lige omkring 70.3-niveau og mine watt var ligesom 70.3, så det er jeg glad for. Men igen, 30 km er langt – mit længste løb indtil det her, var 90 minutter.

Overordnet set, er det dog en glad og tilfreds Helle Frederiksen der søndag kunne hænge en VM-sølvmedalje på langdistance om halsen. Men som debutant på distancen, lærte hun i hvert fald mindst én essentiel ting når det kommer til de lange distancer.

– Jeg måtte kæmpe lidt med min mave derude. Jeg skal måske nok nedjustere min morgenmad en lille smule. Jeg spiste ligeså meget som hvis jeg skulle køre halv. Men fordi intensiteten er en smule lavere, har kroppen mere ro til at fordøje maden og det kunne jeg mærke. Men bortset fra det, så har jeg bare brug for at få noget mere erfaring.

Spørgsmål er så nu om søndagens oplevelser har fået Helle på andre tanker i forhold til at køre IRONMAN. Vores bud er, at hun holder fast i sin hidtige plan og stadig kommer til at køre triathlonsportens kongedistance henimod slutningen på sæsonen.

Vi ønsker Helle Frederiksen stort tillykke med VM-sølvet og du kan naturligvis læse vores rapport fra racet her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply