Vi får ikke længere Henrik Hyldelund at se på den professionelle triathlon scene. Det slår han i dag selv fast på sin profil på Facebook.

Manglende motivation årsag til karrierestop

Henrik Hyldelund, som ellers har flere gode resultater bag sig, heriblandt en sejr i KMD Ironman Copenhagen i 2014, vælger at indstille sin professionelle karriere, da han ikke længere kan finde motivationen, til at træne hver dag, året rundt.

På sin Facebook-side skriver han selv;

– “2016 bliver mit sidste år som professionel triatlet. Der er flere forskellige grunde til mit stop, men vigtigst af dem alle er, at jeg ikke kan finde motivationen til og træne dag ud og dag ind, året rundt.”

Vil tænke tilbage på sin karriere med et smil

Det er da også med blandede følelser, at Henrik Hyldelund, lægger karrieren på hylden.

– “Jeg har været en del af Tri Danmark i seks år, på landsholdet og professionel de sidste tre år og det har været en fantastisk tid, som jeg altid vil tænke tilbage på, med et kæmpe smil. Jeg har på de seks år haft federe oplevelser, end jeg nogensinde kunne have forestillet mig, da jeg kørte mit første race tilbage i 2011,” skriver han videre på Facebook.

Ikke helt færdig med triathlon

Heldigvis er Henriks karrierestop, ikke ensbetydende med, at han helt forsvinder fra den danske triathlon scene. Fokus vil dog nu være anderledes, hvor han nu skal prøve at køre en Xterra.

 – “Jeg slipper dog ikke tri helt, da jeg næste år, har tilmeldt mig en Xterra og fortsætter mit virke som coach for andre.”

Sender en stor tak

Med flere succesfulde år i triathlon, indser Henrik også, at han ikke har kunne gøre det alene. Han sender derfor en stor tak til dem, som gennem tiden har støttet og bakket ham op.

 – “Der skal til sidst lyde en stor tak til min familie og venner, mine trænere Bjørn Sørensen, Martin Jensen og Michael Krüger, Aarhus 1900 Tri og Haderslev Tri2000 og specielt mine sponsorer gennem årene, uden jer ville det aldrig have kunne lade sig gøre.
Sidst en stor tak til alle jer der har fulgt med her på siden og jer som jeg har mødt til stævner i ind og udland.”

Beder om hjælp

Med en karriere som fuldtidsprofessionel, har der ikke været tid til, at arbejde med Henriks oprindelige uddannelse som maskinmester. Men med afslutningen på sin triathlonkarriere, skal han nu finde sig et nyt job. Og det er gerne et job, indenfor det fag, som han er udlært i.

 – “Hvis der er nogen der kender nogen, som kunne bruge en maskinmester, uddannet fra 2013, så send dem gerne min vej,” slutter Henrik Hyldelund i sin opdatering på Facebook.

Her fra redaktionen, skal der lyde et stort tak, for de mange flotte resultater gennem de sidste par år. Og også et stort held og lykke fremover!

Du finder Henrik Hyldelunds opdatering på hans Facebook-side her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply