Søndagens KMD IRONMAN Copenhagen kan i år ikke bare holde fem års jubilæum i Danmarks hovedstad. Når starten går søndag kl. 07.00 sker det med æren som verdens største IRONMAN i 2017 målt på deltagere, med mere end 3.400 triatleter fra 50 nationer tilmeldt. En kæmpe anerkendelse til København og triatlonsporten i Danmark, lyder det fra IRONMAN Danmark.

Med mere end 9.000 deltagere til de mange konkurrencer og triatlonaktiviteter de kommende dage, er IRONMAN-ugen i forvejen en af verdens største triatlonbegivenheder. Nu kan hovedbegivenheden KMD IRONMAN Copenhagen så også bryste sig af, at være verdens største IRONMAN.

Med 3.400 tilmeldte triatleter, er det nemlig det største IRONMAN-brandede race på kloden i 2017.

 – Det er en kæmpe glæde og en meget stor anerkendelse til København som værtsby og de rammer det er lykkedes os at skabe. Deltagerne kommer jo, fordi de får en oplevelse til IRONMAN i København, som de ikke finder nogle andre steder, herunder en fuldstændig vanvittig opbakning fra tilskuererne langs ruten, siger Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef for IRONMAN i Danmark, der drømmer om at fem-års jubilæet får en dansk vinder: 

 – Michelle Vesterby ser meget stærk ud netop nu, og det er klart at det ville være fantastisk hvis vi kan fejre fem-års jubilæum med en dansk kvinde først over målstregen. Men uanset hvad der sker på race day, så venter der alle deltagere og tilskuere en fantastisk oplevelse, og vi er så klar som vi overhovedet kan blive, til at tage imod de mange tusinde deltagere, som de kommende dage kommer til Danmark, fortsætter Frej Elbæk Schjeldal, som også sender en kæmpe ros til de danske triatlonklubber;

 – Der er så mange faktorer der gør sig gældende for at KMD IRONMAN Copenhagen er en succes. Og blandt mange ting, så er de danske tri-klubbers involvering, ikke bare på deltagersiden, men også langs ruten med utallige hot-spots og ekstra stor støtte til egne – som andre – deltagere, helt uvurderlig for den samledes race-oplevelse.

IRONMAN Copenhagen køres på søndag den 20. august med start ved Amager Strandpark og mål på Ofelias Plads. Og skal Michelle Vesterby i øvrigt vinde, så kræver det at hun på målstregen slår hendes ene overkvinde fra IRONMAN Klagenfurt, britiske Corinne Abraham, der netop har bekræftet sin deltagelse i København på sine sociale medier.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply