For kun tre uger siden gennemførte Kristian Høgenhaug IRONMAN Copenhagen til en andenplads. I dag kørte han så endnu et fulddistancerace, denne gang Challenge Almere-Amsterdam. Og endnu engang blev det til en podieplads.

I dag blev Kristian Høgenhaug nemlig 3’er i en samlet tid på 8:03:31, hele fem minutter hurtigere, end da han blev 4’er i samme race sidste år.

Podiepladsen kom endda i hus, efter en svømning der bragte ham ud på cykelruten i den bagerste halvdel af herrernes pro-felt. Høgenhaugs force er dog stensikkert cyklingen, og det fik han da så sandeligt også vist ude på de 180 kilometer på den tohjulede.

Her sætter han nemlig dagens næsthurtigste cykelsplit på seriøse 4:13:52, kun tre minutter langsommere end den tidligere pro-cyklist og überbiker Cameron Wurf.

Den hurtige cykeltid fik bragt Høgenhaug op på andenpladsen i T2, hvor han ankom med slovenske Jaroslav Kovacic og hollandske Evert Scheltinga. Og så gik jagten ellers ind på den førende Wurf, der ved udgangen af T2, havde skaffet sig selv en fordel på fire minutter til Høgenhaug og co.

Jaroslav Kovacic viste sig hurtigt som den hurtigste løber, hvorfor han hurtigt fik distanceret Høgenhaug og derefter indhentet og distanceret Cameron Wurf.

Ingen af konkurrenterne så derefter sloveneren igen, da han med et løbesplit på 2:43:28 løb i mål i en samlet tid på 7:55:44 som en ganske sikker vinder. På trods af ellers at have løbet hurtigere end Wurf, lykkedes det dog ikke Kristian Høgenhaug at få ham indhentet. Det blev dermed til en andenplads til Cameron Wurf i tiden 8:00:55, imens Høgenhaug røg over målstregen under tre minutter efter Wurf.

Hos pro-kvinderne var det hjemmebanefavoritten Yvonne Van Vlerken der sejrede foran Els Visser og Lina-Kristin Schink.

Udover Kristian Høgenhaugs tredjeplads, lykkedes det også for en enkelt dansk age grouper at nappe en tur på podiet. Det var Jesper Dahl Pedersen, der blev 3’er i M25-29 i tiden 9:09:31, 13 minutter efter aldersklassevinderen.

Resultater Challenge Almere-Amsterdam 2018

MPro

1 Jaroslav Kovacic, Slovenien, 7:55:44
2 Cameron Wurf, Australien, 8:00:55
3 Kristian Høgenhaug, Danmark, 8:03:31
4 Evert Scheltinga, Holland, 8:10:32
5 Marc Unger, Tyskland, 8:19:29

M25-29

3 Jesper Dahl Pedersen, Danmark, 9:09:31

Alle resultater fra Challenge Almere-Amsterdam 2018 kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply