Knap og nap er IRONMAN 70.3 Otepää overstået – iøvrigt med danske topplaceringer i pro-rækkerne – før IRONMAN offentligører en storebror til 70.3-stævnet. Det nye race kommer til at gå under navnet IRONMAN Tallinn, og har en terminsdato kun få uger inden IRONMAN Copenhagen. 

Helle Frederiksen, Maja Stage Nielsen og Esben Hovgaard leverede alle sammen topresultater i IRONMAN 70.3 Otepää i Estland for to uger siden, og måske de til næste år skal forsøge at gøre det samme efter på den fulde distance i samme land.

I går annoncerede IRONMAN nemlig i en pressemeddelelse, at de fra og med 2018 kommer til at have to IRONMAN-stævner på kalenderen i det estiske land; den ene er naturligvis IRONMAN 70.3 Otepää, imens det nye stævne – på den fulde distance – kommer til at foregå i landets hovedstad og gå under navnet IRONMAN Tallinn.

IRONMAN Copenhagen kommer dermed ikke længere til at kunne bryste sig af, at være det eneste euroæiske IRONMAN-race der foregår i en hovedstad.

Samtidigt kommer det nye estiske IRONMAN-race også til at ligge utroligt tæt op af terminen på København, da debutudgaven er planlagt til den 4. august 2018 – altså kun små to-tre uger før København, alt efter om københavner-racet får termin den 19. eller den 26. august.

Et andet stort nordeuropæisk stævne har netop også haft sin debut i Hamborg i den forgangne weekend, samtidigt med at der traditionelt køres IRONMAN Kalmar dagen forinden København.

Hos IRONMAN Danmark er man dog ikke bekymret for udviklingen i forhold til egne interesser, da man allerede med netop Kalmar har bevist, at to så store stævner med kun én dags mellemrum, nemt kan kombineres uden at være i vejen for hinanden.

– Det er nu engang sådan, at på vores breddegrader vil de forskellige race ligge forholdsvis tæt på hinanden, som tilfældet jo i den grad er med Kalmar og København, som er to af de IRONMANs der hurtigst får udsolgt, fortæller Frej da vi fanger ham til en reaktion ovenpå offentliggørelsen af IRONMAN Tallinn.

Dermed ser man hos IRONMAN Danmark udelukkende positivt på tilstrømningen af de nye IRONMAN-stævner, da man hos dem ser det gode race-oplevelser til gavn for alle;

– At der kommer to nye race i kalenderen ser vi blot som positivt, ikke mindst fordi det afgørende for os er kvaliteten af de nye race, mere end det er antallet eller hvor tæt de ligger på København. Gode race-oplevelser i triatlonsporten gavner alle, da deltagerne får mod på mere.

– Og så er det klart, at vi med vores mål om at skabe verdens bedste IRONMAN oplevelse, selvfølgelig skal holde os til ilden. Men det er kun godt for deltagerne, og jeg håber og tror allerede på søndag, at man vil opleve, at vi hele tiden bygger på og gør afviklingen og deltagelsen endnu bedre.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply