Sidste afdeling af VM-serien før Grand Final i Gold Coast om en måneds tid, blev her til aften dansk tid kørt i Montreal. Og det var med en oplagt Andreas Schilling, der tog racet i egen hånd og giv den fuld pedal i jagten på sejren. 

Sejren blev det dog ikke til. Til gengæld blev det til en yderst flot femteplads, der kom i hus efter et race, hvor Andreas Schilling skabte sine egne chancer.

Efter at have været en del af den store gruppe under svømningen, tog Schilling skeen i egen hånd tidligt på cykelruten. Han kom i første omgang ud på et stort solotogt der varede de første 15 km, hvorefter først israeleren Schachar Sagiv fik lukket hullet op til Schilling og dernæst også nordmændene Casper Stornes og Kristian Blummenfelt.

Da først firemandsgruppen var samlet i front, skete der samtidigt også ting og sager med farten oppe foran. Det betød at Schilling og Co. kunne stille cyklerne i T2 med et minuts penge til hovedfeltet bestående af bl.a. Mario Mola, Jacob Birtwhistle og Richard Murray.

Ude på løberuten blev det dog stille og roligt klart at Schilling ikke kunne følge Blummenfelts løbetempo, hvorfor Blummenfelt kom til at løbe alene i front med en jagtende Schilling bag sig.

Hvem der også jagtede bagved, var bl.a. Mario Mola, der endnu engang beviste at der pt. bare ikke findes en triatlet på kortdistancescenen i verden, der kan hamle op med den spanske superstjernes afsluttende løb.

Mola passerer Schilling omkring femkilometermærket, hvorefter han banker videre op mod den førende Blummenfelt. Omkring 1,5 km fra mål er der kontakt mellem de to, hvorefter Mola løber forbi og fortsætter farten mod målstregen, hvor han kunne lade sig hylde til årets fjerde sejr i VM-serien.

Bagved kæmpede Schilling videre og bevarede fatningen, på trods af at først Richard Murray løb forbi og dernæst også Jacob Birtwhistle. Sidstenævnte fik i øvrigt også ram på Murray på opløbsstrækningen, hvorfor podiet kom til at hedde Mario Mola, Kristian Blummenfelt og Jacob Birtwhistle.

Andreas Schilling var femte mand til at passere målstregen, efter at have brugt 1:48:57 på ruten bestående af 1500m svømning, 40 km cykling på våde og kuperede veje og til slut 10 km løb. Det gjorde han med splittiderne 0:17:38, 0:58:00 og 0:31:57.

Med aftenens femteplads rykker Schilling op på en samlet niendeplads i det samlede VM-regnskab, hvilket han skal forsøge at forsvare i Grand Final i Gold Coast den 17. september.

Resultater World Series Montreal 2018

Herrer

1 Mario Mola, Spanien, 1:47:46
2 Kristian Blummenfelt, Norge, 1:48:02
3 Jacob Birtwhistle, Australien, 1:48:28
4 Richard Murray, Sydafrika, 1:48:36
5 Andreas Schilling, Danmark, 1:48:57

Kvinder

1 Vicky Holland, Storbritannien, 1:59:29
2 Katie Zaferes, USA, 1:59:51
3 Georgia Taylor-Brown, Storbritannien, 2:00:23
4 Joanna Brown, Canada, 2:00:39
5 Nicola Spirig, Schweitz, 2:00:52

Alle resultater fra World Series Montreal 2018 kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply