I den kommende weekend er der ikke blot danske pro’ere til start i ét internationalt race. Ikke mindre end tre udenlandske stævner har dansk pro-deltagelse, når VM på langdistance afholdes i Canada, IRONMAN 70.3 Zell am See bliver afholdt i Østrig og World Series Stockholm bliver afholdt i Sverige.

Det race som de fleste måske ser mest frem til, er søndagens VM på langdistance i Canada hvor Danmark er repræsenteret i pro-klassen med både Camilla Pedersen og Helle Frederiksen.

For Helle Frederiksens vedkommende er det allerførste gang hun kridter skoene til et race længere end den halve jernmand, imens Camilla Pedersen som bekendt har gjort det før. Udover Pedersen er vant til den lange IRONMAN-distance, har hun også tidligere konkurreret på ITUs langdistance-distance 4000-120-30, hvor hun faktisk blev verdensmester på distancen i Weihai for kun tre år siden.

Camilla Pedersen må absolut regnes blandt de absolutte topfavoritter til VM-titlen på søndag, men spændende bliver det også at se hvordan Helle Frederiksen kommer til at klare sig. Hun har som bekendt masser af fart i benene, og kan hun føre den med sig ind på den noget længere distance, så er hun også et rigtigt godt bud på en ny verdensmester på langdistance.

De to danske pro-kvinder får i øvrigt følgeskab fem danske age groupere.

I Østrig – også på søndag – bliver der kørt det traditionelle IRONMAN 70.3 Zell am See, hvor Danmark er repræsenteret i pro-klassen ved Maja Stage Nielsen. Maja er midt i sin build-up mod IRONMAN World Championship på Hawaii til oktober, men med en andenplads i IRONMAN 70.3 Otepää for kun ganske få uger siden, øjnes der gode muligheder for en dansk podieplads i Østrig.

Blandt Majas værste konkurrenter til den øverste plads på podiet, finder vi Eva Wutti, Laura Philipp og Anja Beranek der alle har virket superskarpe i denne sæson. Men det samme kan man til gengæld sige om Maja, og med den nyslåede andenplads i Otepää i frisk erindring, skal hun nok være fuld af selvtillid når startskuddet lyder søndag morgen.

Udover Maja Stage Nielsen, er Danmark i øvrigt også repræsenteret med 9 age groupere i Zell am See.

Den sidste danske pro der skal i aktion i weekenden, er Andreas Schilling når det går løs til VM-seriens næstsidste afdeling i Stockholm i morgen.

Sidste år leverede Schilling et brag af et race i netop Stockholm, hvor han efter et langt udbrud med norske Kristian Blummenfelt, løb over målstregen som fjerde mand. Det var den danske OL-deltagers hidtil bedste resultat i en VM-afdeling, og mon ikke han nok skal forsøge at gøre den fjerdeplads endnu bedre?

I Stockholm er der i øvrigt lidt mere på spil for Andreas Schilling, da han i denne sæson har som erklæret mål at forbedre sin samlede 17. plads fra sidste års VM-serie. Pt. ligger Schilling placeret som nummer 16, men med kun få point mellem nummer 15, 16 og 17 kan alt ske.

Et topresultat i Stockholm kan i hvert fald forbedre Schillings foreløbige samlede placering markant, og med kun Grand Final i Rotterdam i næste måned tilbage efter Stockholm, kan morgendagens resultat blive ret afgørende for udfaldet i den samlede stilling.

Alt i alt ser det med danske øjne dermed ud til at vi går en utroligt spændende international triathlon-weekend i møde.

Disse danskere kører i udlandet i weekenden

ITU World Triathlon Series Stockholm, lørdag

MPro: Andreas Schilling

IRONMAN 70.3 Zell am See, søndag

FPro: 68 Maja Stage Nielsen
M18-24: 326 Benjamin Andersen
M25-29: 883 Rasmus Fuglsang
M30-34: 1066 Morten Anthonsen
M35-39: 1533 Brian Jensen
F40-44: 317 Pia Bonde
M40-44: 1837 Michael Holst
M40-44: 1880 Troels Lysdal
M40-44: 376 Georgi Zaitsev
M45-49: 401 Max Winther

ITU Long Distance World Championship, søndag

FPro: 32 Camilla Pedersen
FPro: 43 Helle Frederiksen
PTS3 Women: 53 Marianne Hüche
F40-44: Kristina Beckendorf
F45-49: 5714 Charlotte Berner
M45-49: 5242 Thomas Knudsen
M60-64: 5445 Karsten Olsen

Leave a Reply