Der er ikke mange timer til de tre danske musketerer Jens Petersen-Bach, Esben Hovgaard og Michael Smith Larsen skal i aktion i IRONMAN Malaysia. Og da vi her på Pastaparty.dk talte med dem alle tre i morges dansk tid, meldte de alle klar til kamp. 

Det er ellers nogle barske udfordringer der venter de tre danske pro’ere. Vejrudsigten lover omkring 30 grader med en smule regn, og med en luftfugtighed på den onde side af 90, kan det meget vel komme til at blive en utroligt hård dag på kontoret.

Ikke desto mindre, er hver og én alligevel klar til at give den gas. Læs bare med herunder.

Jens Petersen-Bach: Samme udgangspunkt som før Italien

Manden der officielt har luftet sine Kona 2018-planer, Jens Petersen-Bach, kommer til Malaysia med en smuk sølvmedalje i IRONMAN Italy i frisk erindring. Det er nemlig ikke mere end halvanden måned siden, at hun var den næsthurtigste i det italienske.

Og formen er da også ganske fin, om end han dog er en smule bekymret for sin ryg, beretter Jens Petersen-Bach fra Langkawi, Malaysia.

– Jeg føler formen er fin. Jeg har haft 3 gode uger på Club La Santa, og så længe at min ryg holder hele vejen igennem, skal det nok blive godt. Den giver mig til tider stadig problemer under træning, fortæller Jens Petersen-Bach.

På trods af kvalerne med ryggen, føler han dog alligevel, at han om få timer sendes i vandet med cirka samme udgangspunkt, som da han møgede ruten ned i Italien.

– Jeg føler at jeg har nogenlunde samme udgangspunkt som før Italien. Varmen hernede bliver til gengæld en kæmpe faktor. Det bliver spændende at se hvilken indflydelse den får på racet. Jeg glæder mig til at komme ud og give den gas, men har også respekt for den høje varme og luftfugtighed.

Esben Hovgaard tror podiet er en mulighed

I Esben Hovgaard-lejren er man også ganske optimistisk, hvor Esben selv føler sig klar. Ligesom hos Jens Petersen-Bach, bliver varmen og luftfugtigheden dog også regnet som en stor faktor.

– Jeg føler mig så klar, som jeg kan være. Det er temmelig varmt og fugtigt hernede, så det bliver helt klart et spørgsmål om at holde sig afkølet hele dagen igennem, lyder det fra Esben Hovgaard, der i øvrigt blev 3’er i IRONMAN Kalmar i august.

I modsætning til Jens Petersen-Bach, har Esben dog ikke været på træningslejr i varmen. Han har i stedet trænet herhjemme i kolde Danmark, hvor det meste er foregået indenfor.

– Jeg har haft en udemærket træningsblok i september og oktober, men primært med træning indendøre. Det bliver lidt spændende at se, hvor formen så er i et internationalt felt. Der er et par skarpe drenge med, men jeg håber på en plads i top fem. Måske med en mulighed for podiet, hvis tingene går min vej, forklarer Esben Hovgaard videre, hvor han slutter med en forudsigelse af store forskelle blandt atleterne.

– Med varmen hernede, kan der blive store forskelle. Så det er bare med at holde skruen i vandet hele vejen, for der bliver helt sikkert nogle nedsmeltninger undervejs. Så er det bare om at sørge for, at det ikke bliver mig.

Michael Smith Larsen håber på top seks

Den sidste danske pro i nattens IRONMAN Malaysia, er Michael Smith Larsen. Michael er et relativt ubeskrevet blad i dansk pro-triathlon, men ikke desto mindre, kommer han til Malaysia med en syvendeplads i IRONMAN Kalmar i frisk erindring.

Det gjorde han på trods sin sene introduktion til triathlon. Efter en lang cykelkarriere, skiftede han nemlig over til triathlon tilbage i 2013.

– Som stadig ny i tri, så føler jeg hele tiden at jeg udvikler mig. Så derfor håber jeg, at jeg er blevet endnu stærkere siden IRONMAN Kalmar i august, forklarer Michael Smith Larsen, der ovenpå syvendepladsen i Kalmar, tror på mindst en top ti-placering i nat.

– Ruten virker rigtig fin. Kan rigtig godt lide cykelruten, men varmen og fugtigheden kommer til at spille en stor rolle. Jeg har gjort meget ud af at forberede mig på varmen, og så kom jeg hertil for en uge siden. Efter min syvendepladsplads i Kalmar, vil en top ti placering være tilfredsstillende, men jeg håber og tror, at jeg på en optimal dag kan gå i præmierækken. Det vil sige top seks.

For at en top seks-placering skal kunne lade sig gøre, skal flere ting dog gå op i en højere enhed. Særligt energiindtaget kommer til at spille en stor rolle.

– Det bliver svært og meget skal hænge sammen, men nu må vi se. Varmen og energiindtag er en ekstra disciplin her. Og har jeg forberedt mig ordentligt, kan det give mig et forspring i forhold til andre, slutter Michael Smith Larsen.

Danske deltagere IRONMAN Malaysia 2017

Udover de tre danske pro’ere, stiller også 14 danske age groupere til start. Alle 14 og de tre pro’ere, kan du se herunder.

MPro

4 Jens Petersen-Bach
16 Esben Hovgaard
23 Michael Smith Larsen

F18-24

128 Frederikke Idon-Andersen

F25-29

200 Sascha Nicholsen

M25-29

149 Mads Laudrup
163 Christoffer Salmon

M30-34

276 Ronnie Andersen
277 Thomas Walther Poulsen

M40-44

759 Brian Dåsbjerg
740 Georgi Zaitsev

F45-49

993 Kirstine Faerch

M45-49

932 Brian Grønnegaard
980 Jacob Schiøtt

F50-54

1100 Betina Flade

M50-54

1077 Jesper Tyller Hansen
1087 Allan Sand

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply