Det blev til tre danske podieplaceringer i IRONMAN African Championship, Sydafrika, i dag. Men det var ikke bare normale podieplaceringer. Alle tre podieplaceringer var nemlig øverst på podiet.

Peter Weiss, Katrine Brock og Stine Møllebro. Alle tre, havde de en rigtigt stor dag i Sydafrika i dag, hvor de alle tre endte som vindere i deres respektive age groups og den ene faktisk endte med at være hurtigste age group-kvinde overall.

I pro-rækkerne blev Maja Stage Nielsen i øvrigt nummer ni, imens Bekim Christensen blev nummer 18.

Peter Weiss hurtigste dansker

Dagens hurtigste dansker blev Peter Weiss, der var til start i aldersklassen M45-49. Og ikke nok med at Peter blev hurtigste danske age grouper, så blev han også hurtigste dansker på tværs af både pro’ere og age groupere.

Peter skabte allerede fra starten et fornuftigt fundament for resten af dagen, efter han forlod vandet som nummer fire, kun 23 sekunder fra den hurtigste svømmer i aldersklassen.

Men allerede i T1 fik Peter taget føringen, og så skulle vi faktisk helt henimod slutningen af cyklingen, før konkurrenterne så ham igen. I T2 stiller Peter cyklen som nummer fire, og så gik det ellers stærkt derfra.

Efter 23 km løb var Peter endnu engang den førende i M45-49, og så fortsatte han ellers alene mod målstregen, indtil han nåede i mål i tiden 9:25:49.

Det var som sagt dagens hurtigste danske tid, da Bekim Christensen – der satte næsthutigste danske tid – kom igennem i 9:27:13.

Katrine Brock samlet age group-vinder

Og så fik Danmark også en samlet vinder for kvinderne, da Katrine Brock svømmede, cyklede og løb sig til en førsteplads i F25-29. Og Katrines tid var altså så hurtig, at hun også blev den hurtigste age group-kvinde overall.

Katrine tabte ellers et kvarter til den hurtigste i F25-29 under svømningen, hvor hun kom op som 10’er. Men stille og roligt som cyklingen skred frem, fik hun kørt sig op igennem top ti, og så kunne hun altså stille cyklen som nummer fire.

Det gjorde hun knap 20 minutter efter den førende, hvorefter der ellers blev sat godt med damp under kedlerne i Katrines ben.

Én efter én fik hun nemlig hentet de tre foranliggende kvinder. Og efter 31 kilometer løb, var det altså med en dansker som den førende kvinde.

Katrine løb så stærkt på de sidste kilometer, at hun på målstregen var hele 17 minutter foran sin nærmeste konkurrent. Det vidner altså om at der har været smæk på, når hun først overtog føringen efter 31 km.

Sluttiden blev 9:52:24, som altså ikke kun gav hende en førsteplads i F25-29, men også en samlet førsteplads på tværs af samtlige age group-kvinder. Her var hun i øvrigt hurtigst med otte minutter.

Det er i øvrigt andet år i træk at Katrine Brock vinder i Sydafrika, da hun gjorde det samme sidste år.

Stine Møllebro sejrede i sejrede i F35-39

Og så var der også lige en sejr til Stine Møllebro i F35-39. Og hvor de fleste danskere i Sydafrika havde deres sæsonstart i dag, har Møllebro kørt lidt konkurrencer i Mellemøsten i de seneste par måneder.

Stine strålede i hvert fald også tydeligt af god form undervejs, hvor hun startede ud med at være første kvinde oppe af vandet i F35-39. Føringen holdt hun indtil cirka 80 kilometer inde på cykelruten, hvor hun blev hentet af to bagvedliggende konkurrenter.

Men i IRONMAN kan alt ske, og det gjorde det så sandeligt også her.

På de sidste 100 km taber Stine godt og vel fem minutter, men i løbeskoene får hun hurtigt vendt situationen om, og så er hun altså den førende efter 18 kilometer løb.

Herefter var der ingen af konkurrenterne der så hende igen, og så kunne Stine Møllebro krydse målstregen som vinder i tiden 10:13:00, knap to minutter foran nærmeste konkurrent.

Uheldsramt dansk age grouper kom også flot igennem

Én ting er sejrene. En anden ting er når uheldet for alvor er ude og man alligevel stiller til start og kommer rigtigt fornuftigt igennem.

Det er nemlig mindre end en uge siden at danske Martin Johansen blev kørt ned under en træningstur op til sin deltagelse i IRONMAN South Africa. Faktisk skete det i mandags.

Under påkørslen brækkede Martin næsen, slog sit knæ gevaldigt og fik nogle grove knobs på kroppen.

Men i dag var han så alligevel til start i M30-34, hvor han lykkedes med at komme i mål som nummer fjorten i tiden 9:43:12, mindre end en halv time fra podiet. Av for den.

Martin Johansen efter påkørslen i Sydafrika i mandags

Danske top ti-resultater i IRONMAN African Championship, South Africa 2018

F25-29

1 Katrine Brock, Danmark, 9:52:24

F35-39

1 Stine Møllebro, Danmark, 10:13:00

M45-49

1 Peter Weiss, Danmark, 9:25:49

Alle resultater kan ses på IRONMANs hjemmeside her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply