Én af de allerstørste superstars indenfor kortdistance triathlon, Alistair Brownlee, løftede for kort tid siden sløret for, at han vil tage to år ud af kalenderen, med det formål, at se om han kan blive klar til, at dyste om Ironman verdensmesterskabet på Hawaii. Han følger dermed i fodsporerne på flere andre kortdistance triatleter, som tager et step op til de længere distancer.

Vigtigt at ændre fokus

Det kan efterhånden ikke komme som en overraskelse, at den ældste af Brownlee-brødrende, Alistair Brownlee, vil forsøge sig med et skud efter Kona. Rygterne har været i gang længe, og det er alment kendt, at de lidt aldrende kortdistance atleter, har en tendens til, at skifte til de længere distancer efter et OL.

Og det er altså det Alistair nu vil forsøge sig med.

– “Jeg kommer til at gå efter noget andet end olympisk triathlon. Det er vigtigt, at jeg nu får et andet fokus. Jeg har været med i tre olympiader, men jeg kan selvfølgelig ikke sige definitivt, at jeg ikke vil deltage i min fjerde,” har Alistair Brownlee fortalt til BBC.

Om Alistair er blevet træt af de korte distancer, eller om det bare er fordi han vil prøve noget nyt, er der ingen meldinger om. Men han har dog alligevel løftet sløret en lille smule for, hvad årsagen til fokusskiftet kan være.

– “Alle triatleter har en ambition om, at køre det næsten mystiske Ironman World Championship på Hawaii,” forklarede han videre til BBC.

To års forsøg før OL i Tokyo

Om to år er nok til, at blive klar til, at køre med om sejren i Kona, skal vi lade stå uvist. Jan Frodeno, som har vundet på Hawaii de seneste to år, har har brugt præcis to år på, at transformere sig fra olympisk triatlet til at køre på podiet i Kona.

Men om det kommer til at ske for Alistair, det er han selv i tvivl om. Derfor vil fokus være på, at bygge en god portion udholdenhed, imens han kører stævner på den halve ironman distance. Og da træningen til en halv ironman og træningen til den olympiske distance, ikke ligger så langt fra hinanden, holder Alistair muligheden åben for, at han efter de to år, kan vende tilbage til den olympiske distance, for måske at køre OL i Tokyo i 2020.

– “Det er yderst tvivlsomt, at jeg kan gøre det (vinde i Kona, red.) indenfor de næste to år. Men jeg kan opbygge min udholdenhed, og så måske genoptage langdistance-projektet efter Tokyo som 32-årig,” sluttede Alistair i sit interview med BBC.

Ud af de tre gange Alistair Brownlee har kørt OL, har han vundet guld to gange. Det gjorde han i 2012 og i 2016, imens han i sit første OL i Beijing i 2012, blev nummer tolv.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply