Fire måneder er der til det første af de tre danske Ironman-stævner løber af stablen, og alligevel melder Ironman Danmark allerede nu om deltagerrekord. Aldrig før, er der kommet så mange triatleter til start i et Ironman-stævne i Danmark, som i år.

Ironman Copenhagen er, som sædvanligt, forlængst udsolgt, imens Ironman 70.3 European Championship i Helsingør, netop har sat ny deltagerrekord. Det forventes at mere end 7.000 triatleter i år, vil stille til start i de tre danske Ironman-stævner, mens mere end 300.000 tilskuere, vil følge de mange deltagende mænd og kvinder.

Mere end 7.000 deltagere forventes i de tre danske Ironman-stævner

Danmark er allerede den nation i verden, der har flest Ironman-finishers per indbygger. Og internationalt set, er Danmark med helt fremme, når det kommer til også at have nogle af de bedste triatleter. Det vidner tallene fra sidste års Ironman World Championship på Hawaii om, da der var suveræn dansk deltagerrekord.

Tilbage i oktober, da der blev kørt Ironman-VM på Hawaii, var der ikke mindre end 69 danskere på deltagerlisten, hvilket altså er 14 deltagere mere, end den hidtige danske deltagerrekord fra 2014. Samtidigt gjorde de 69 danske deltagere også, at Danmark var den ottende største nation i Kona, hvilket i øvrigt også var rekord.

Men det er ikke kun 2016, der byder på danske Ironman-rekorder. Også i 2017 er der rekorder på vej, denne gang på hjemlig grund. Det afslører arrangørerne bag Ironman Copenhagen, Ironman 70.3 European Championship i Helsingør og Ironman 5150 Aarhus, Ironman Danmark.

– “Det er helt fantastisk, at vi allerede nu, så mange måneder inden, ved, at vi får deltagerrekord. Tilmeldingerne til KMD Ironman 70.3 European Championship og vores stævne i Aarhus på den olympiske distance, er endda forsat åbne, så jeg forventer faktisk, at vi samlet kommer på den gode side af 7.000 deltagere fra mere end 60 forskellige nationer,” fortæller Thomas Veje Olsen fra Ironman Danmark, da vi fanger ham til en kommentar.

Thomas Veje Olsen: Med mere end 2.000 tilmeldte, har vi slået rekorden

Ifølge Ironman Danmark, skal en af årsagerne til det store antal deltagere, findes i, at Danmark den 18. juni, som noget helt nyt, er vært for Ironman 70.3 European Championship. Noget som ellers tidligere, kun har været afholdt i tyske Wiesbaden.

– “At vi sammen med Helsingør, har skaffet en så stor og betydningsfuld konkurrence til Danmark, har i den grad vist sig rigtig. Ikke bare kommer alle de bedste triatleter og dyster om prestige og en historisk stor præmiesum på 500.000 kroner. Også almindelige deltagere fra hele verden kommer for at opleve Danmark og dansk triathlon,” fortæller Thomas Veje Olsen og uddyber;

– “Med mere end 2.000 tilmeldte, har vi netop slået rekorden for deltagere til konkurrencen i Helsingør, og vi forventer nu udsolgt med omkring 2.400 atleter til konkurrencen, der er den mest prestigefyldt i hele Europa på distancen og en begivenhed, der kommer til at skabe en sand folkefest for tri-sporten i Danmark.”

Ironman 70.3 European Championship i Helsingør bliver kørt den 18. juni, Ironman Copenhagen bliver kørt den 20. august og Ironman 5150 Aarhus slutter den danske Ironman-sæson af den 9. september.

Leave a Reply