Der blev i går kørt den første etape af Island House Triathlon på Bahamas, som er kendt for at have deltagelse af nogle af verdens hurtigste triatleter, på tværs af alle distancer. Racet har kun deltagelse af inviterede atleter, men til gengæld er den samlede præmiesum helt oppe på 500.000 dollars!

Danske Helle Frederiksen er den eneste dansker til start på Bahamas og aftenens indledende enkeltstart, bragte hende ind på en fornem fjerdeplads.

Lang række af stjerner på startstregen

Med til start blandt de atten deltagere i kvindernes Island House Triathlon, er blandt andre svenske Lisa Norden, amerikanske Gwen Jorgensen, Flora Duffy (Bermuda), australske Ellie Salthouse, Alicia Kaye (USA) og Mirinda Carfrae (Australien). Altså, uden tvivl en række af nogle af sportens største kvindelige stjerner.

Førstedagen, som altså var i går, bestod af 750 meter svømning, 20 kilometer cykling og 5 kilometer løb. Hver disciplin blev afgjort som en enkeltstart for sig selv. Det vil sige, at alle deltagere blev sendt afsted på svømningen én af gangen og når de nåede land, skulle de vente en times tid, til næste disciplin startede. Når både svømning, cykling og løb var overstået, blev de tre tider lagt sammen til én samlet tid.

Carolina Routier hurtigst i vandet

Dagens hurtigste svømmer, viste sig at være spanske Carolina Routier. Hun tilbagelagde de 750 meter svømning i tiden 10:07. Det var præcis ti sekunder hurtigere end amerikanske Lauren Brandon som endte som den næsthurtigste svømmer og fjorten sekunder hurtigere end den tredjehurtigste svømmer, Flora Duffy fra Bermuda. Helle Frederiksen ender svømningen midt i feltet, som tiendehurtigste kvinde i tiden 10:38.

Holly Lawrence overtager førstepladsen på cyklen

Helt i toppen, blev der ikke byttet meget rundt på placeringerne under cyklingen. Holly Lawrence hopper dog med den næsthurtigste cykeltid på 28:30, op på førstepladsen efter de tyve kilometer cykling. Til gengæld holder Lauren Brandon sin andenplads med den fjerdehurtigste cykeltid på 29:07 og Flora Duffy holder også sin tredjeplads med cykeltiden 29:24. Helle Frederiksen får, med den femtebedste cykeltid på 29:16, kørt sig op på femtepladsen, før løbet som den sidste disciplin.

Helle Frederiksen slutter førstedagen som nummer fire

Med en tæt samlet stilling efter svømningen og cyklingen, kunne alt ske på det afsluttende fem kilometer løb. Holly Lawrence formåede at holde sin førsteplads ved at løbe ind i femtebedste tid. Flora Duffy løb med dagens næsthurtigste løbetid på 17:43 sig op på andenpladsen. Til gengæld kom der en lynhurtig amerikansk olympisk mester bagfra. Gwen Jorgensen løber nemlig dagens suverænt hurtigste løbetid på 16:49 og det bringer hende op på tredjepladsen.

Det danske islæt på Bahamas, Helle Frederiksen, slutter fredagen godt af, ved at løbe sig op på fjerdepladsen efter en at have løbet den femtebedste løbetid i tiden 18:07. Helle Frederiksen må derfor siges at være i en yderst favorabel position før lørdagens enduro-lignende race.

Resultater på førstedagen

1 Holly Lawrence, Storbritannien, 0:56:54
2 Flora Duffy, Bermuda, 0:57:28
3 Gwen Jorgensen, USA, 0:57:41
4 Helle Frederiksen, Danmark, 0:58:00
5 Lauren Goss, USA, 0:58:24

Samlet stilling efter førstedagen

1 Holly Lawrence, Storbritannien, 0:56:54
2 Flora Duffy, Bermuda, 0:57:28
3 Gwen Jorgensen, USA, 0:57:41
4 Helle Frederiksen, Danmark, 0:58:00
5 Lauren Goss, USA, 0:58:24

Du kan se alle resultater her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply