Det væltede ned i det østlige Danmark i dag. Men vejret var heller ikke det bedste i det allervestligste af det smukke danske land. Her blev der nemlig kørt XTERRA Blåbjerg, hvor man må sige at der blev kørt under vaskeægte off-road forhold.

Lige fra en kampvogn skød racet i gang klokken 10.00 i formiddags, var det et ganske interessant race at følge. Udover svømning i Vesterhavet, blev der budt på masser af singletracks i Bordrup Plantage og masser af sandet underlag på det afsluttende løb.

Og det udnyttede den danske mester Janni Spangsberg (Team Superior) til sin fordel. Hun lagde sig nemlig i front allerede fra start, og så så konkurrenterne ikke mere til hende. I hvert fald ikke før de havde krydset målstregen.

Spangsberg fik nemlig opbygget et forspring på 37 sekunder på de 750 m svømning, og så fik hun ellers kørt sine konkurrenter agterud på mountainbiken. Da hun ankommer i T2 har hun fået sig et hul på godt og vel et kvarter, og så lykkedes det hende endda også at udbygge yderligere på de 10 km afsluttende trailløb.

Undervejs var der dermed ingen tvivl om at det var Janni Spangsberg der skulle vinde. Hvilket hun så sandeligt også gjorde. Hun krydsede nemlig målstregen med en margin på 25 minutter ned til 2’eren Kimberly Sørensen (Team Gummiben), der i øvrigt brugte trailløbet på at avancere fra tredje- til andenpladsen. Og så rundede Maria Kring kvindepodiet af, da hun kom i mål yderligere halvandet minut efter.

Hos herrerne måtte de danske krigere til gengæld se sig slået af norske Øivind Bjerkseth (Royal Sport). Danskerne førte ellers an oppe af vandet, hvor nordmanden virkeligt var kommet bagefter. Men med skarpe skills på den hårde og tekniske mountainbikerute, fik Bjerkseth relativt hurtigt lukket hullet op til de førende danskere.

Undervejs på de sidste par kilometer på den tohjulede, lykkedes det Øivind Bjerkseth at slå et lille hul til Thomas og Anders Mortensen, som han ellers havde fulgtes med det meste af de 30 km mountainbiking.

Bjerkseth var derfor første mand på løberuten, og der løb han altså så stærkt, at ingen af de to danske forfølgere kunne stille noget op. Det blev dermed en norsk sejr i herrefeltet, hvor Thomas og Anders Mortensen til gengæld sørgede for dansk sølv og bronze.

Thomas blev 2’er og Anders blev 3’er, og det blev de henholdsvis 2:39 og 3:28 efter den hurtige nordmand.

Resultater XTERRA Blåvand 2017

XTERRA Blåvand Triathlon 2017 – kvinder

1 Janni Spangsberg, Team Superior, 2:28:58
2 Kimberly Sørensen, Team Gummiben, 2:54:09
3 Maria Kring, 2:55:45
4 Malene Halling, Danish Bike, 3:02:34
5 Berit Højberg Sørensen, OCT, 3:03:53

XTERRA Blåvand Triathlon 2017 – herrer

1 Øivind Bjerkseth, Royal Sport, 2:08:59
2 Thomas Mortensen, TeamMortensen.com, 2:11:38
3 Anders Mortensen, Ganløse Tri-Center, 2:12:27
4 Henrik Søeberg, AVIS Næstved/GreyProBike, 2:14:25
5 Finn Kaczmarek, 3 / Aabenraa, 2:16:09

Alle resultater fra XTERRA Blåvand 2017 kan ses på Sportstimings hjemmeside her.

Leave a Reply