Professionelle Michelle Vesterby kan se tilbage på en sæson spækket med gode resultater. Og om to uger, slutter hun så sin fornemme sæsonen af i Ironman Cozumel, sammen med Camilla Pedersen.

Vi har fået et par korte ord fra Michelle om sæsonafslutningen på Cozumel, som ellers havde været planlagt til at ske i et helt andet race.

Bruger Cozumel til at validere sit Kona-slot

Det er efterhånden alment kendt, at selvom en professionel kvalificerer sig til næste års Ironman World Championship gennem en topplacering i Kona, at så skal den enkelte atlet validerer sin startplads, ved at deltage i en fuld Ironman i løbet af kvalifikationsperioden.

Og lige netop dét at validere sit Kona-slot, det er det som Michelle Vesterby deltager i Ironman Cozumel for. Det er i hvert fald det hun svarer til spørgsmålet, om hvad hun tager til Cozumel for.

– “Nemlig (til at hun deltager i Cozumel for at Validere sit Kona-slot, red.), og er der noget bedre sted at gøre det, end lowkey Ironman Cozumel, med nachos og Pina Colada.”

Planen var oprindeligt at validere i Ironman Arizona

Det var ellers planen, at Michelle skulle validere sit slot i Ironman Arizona, om halvanden uge.

– “Min plan var faktisk Arizona, men har ændret lidt i dem for hygges skyld,” fortæller hun om de ændrede planer.

På sin Facebook-side skrev hun ellers, kort efter at være kommet i mål i Challenge Forte Village Sardinia som nummer tre, at hun ville slutte sæsonen af i netop Arizona.

– “Dette kunne være den perfekte afslutning på sæsonen – at slutte på podiet i Challenge Forte Village Sardinia. Men jeg er ikke perfekt, så ved du hvad – jeg vil slutte sæsonen af med en lille Ironman i Arizona.”

I stedet for Ironman Arizona, blev det altså dermed til Ironman Cozumel, hvor hun stiller til start sammen med Camilla Pedersen. Og det er med en helt særlig grund.

– “Både Camilla og jeg kører Ironman Cozumel, som hygge,” slutter Michelle Vesterby.

Tre sejre i denne sæson

Når Michelle Vesterby den 27. november krydser målstregen på den mexikanske ferie-ø Cozumel, kan hun se tilbage på en sæson, som er spækket med gode resultater. Blandt de største resultater, er sejren i Challenge Norway, hvor hun vinder med et tidsmargin på 3:20 ned til Birgitte Krogsgaard. Derudover tog Michelle også sejren i Challenge Fredericia på den kvarte ironman distance, sejren i Øresund Triathlon og andenpladsen i Challenge Herning-Billund efter Maja Stage Nielsen.

Kronen på værket kom så i oktober, hvor hun sluttede som sekser i Kona, efter længe at have været en del af frontgruppen på cyklingen, men hvor en tidsstraf satte hende fem minutter tilbage.

Michelle Vesterbys resultater i 2016

1 Challenge Norway (halv ironman)
1 Challenge Fredericia (kvart ironman)
1 Øresund Triathlon (halv ironman)
2 1. afdeling af DM Tri Serien i Ikast (4-18-4)
2 Challenge Billund-Herning (halv ironman)
2 DM Non-draft Sprint på Tyren (Sprint)
2 Club La Santa Volcano Triathlon (Olympisk distance)
3 Challenge Forte Village Sardinia (halv ironman)
6 Challenge Roth (ironman)
6 Ironman World Championship (ironman)

Vi ønsker Michelle Vesterby held og lykke på Cozumel den 27. november.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply