Karsten Olsen kunne i torsdags lade sig kåre som europamester i cross duathlon i M60-64, og i dag fulgte han så op med endnu et europamesterskab – denne gang i cross triathlon. Og så sørgede Maria Kring også lige for dansk guld i F40-44.

På distancen 1000 m svømning, 23,7 km mountainbike og 6,2 km trailløb sørgede to danske age groupere i dag for EM-guldmedaljer i de danske rød-hvide farver, da der blev kørt EM i cross triathlon 2017 i Rumænien.

Den ene af de to danske sejrsherrer var Karsten Olsen, der så sent som i torsdags skaffede sig europamesterskabet i cross duathlon, og den anden  – Maria Kring – kom med helt friske ben og brugte dem til også at svømme, cykle og løbe sig til EM-guld.

Marias guldmedalje  i F40-44 kom efter at have svømmet sig op som nummer fire, hvorefter hun jordede alt og alle på mountainbiken og fik skaffet sig et par minutters forspring i T2. Derefter så det ud til at være en smal sag at forsvare førstepladsen på det afsluttende løb, for selvom hun tabte lidt tid til nummer to, så var det aldrig nok til at hullet blev lukket. Maria Kring kunne dermed krydse målstregen som en ganske overbevisende EM-guldvinder med lidt over et minut til nummer to.

I Karstens tilfælde i M60-64, var det en stærk performance over alle tre discipliner der grundlagde sejren, men særligt mountainbiketuren viste sig at være altafgørende. Ingen af konkurrenterne kunne nemlig hamle op med danskerens suverænt hurtigste cykelsplit, og så var der ingen der havde noget der lignede en chance for at hente ham ind igen på løbet.

På målstregen var der mere end syv minutter til nummer to, så man kan roligt sige at Karsten Olsen fik vist at han kørte sig til europamesterskabet som den absolut stærkeste.

Sidste dansker til start, Jens Hovgaard Christiansen i M55-59, kom også fornemt igennem og blev nummer fire. Så alt i alt en tæt på perfekt dansk dag i Rumænien!

Danske resultater EM i cross triathlon 2017 i Rumænien

F40-44

1 Maria Kring, 2:37:57

M55-59

4 Jens Hovgaard Christiansen, 2:25:27

M60-64

1 Karsten Olsen, 2:22:24

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply