Det har her på Pastaparty.dk ikke været nogen hemmelighed at der i nat blev kørt ITU Grand Final i Cozumel med Andreas Schilling på startlisten. World Triathlon Series finalen blev præget af høj varme og endnu højere luftfugtighed. Og det satte sine spor på atleterne.

Det er lykkes os at få en kort kommentar fra Andreas Schilling efter finalen på den mexicanske ferie-ø.

Måtte kæmpe hele dagen

Som du har kunne læse i vores referat fra elite herrernes race i nat eller på vores liveopdatering derfra, så så vi aldrig rigtigt Andreas Schilling i front. På svømningen kom Schilling op i den bagerste halvdel af dagens 66-mands store felt, men alligevel lykkedes det ham at komme med i det man vel nok kalder dagens hovedfelt.

Men selvom at man kan ligge i læ i så stor et felt, så var det alligevel ikke en rar cykeltur for Andreas Schilling.

“Varmen plagede mig helt sikkert, så jeg måtte kæmpe hele dagen. Følte hele tiden at jeg var på randen af at knække sammen, selv på cyklen,” fortæller han i en besked fra Cozumel om dagens varme og hvordan det endda plagede ham under cyklingen.

Kæmpede med alt

Normalvis plejer cyklingen da heller ikke at plage Schilling som den gjorde i går. Han er dog også godt klar over at han gjorde alt han kunne på dagen og at han overvandt sig selv flere gange undervejs.

Der var nemlig én bestemt ting han havde lyst til at gøre op til flere gange under nattens race.

“Det var en lang hård dag, hvor jeg kæmpede med alt hvad havde, selvom der var flere gange hvor jeg havde lyst til at stoppe og ligge mig i et isbad,” forklarer Schilling om den mentale battle han måtte kæmpe med sig selv i Cozumel.

Sæsonen er slut for Andreas Schilling

Andreas Schilling fik med sin store viljestyrke da også overvundet sig selv og sine tanker og fik gennemført sæsonens sidste race. Og selvom Andreas’ 38. plads i finaleracet ikke gav point nok til at han kunne beholde sin samlede 15. plads i World Series, så er han alligevel rigtigt godt tilfreds med sin sæson. Og det er der også en god grund til.

“Nu er sæsonen slut og jeg laver min bedste samlede VM placering nogensinde. Det er jeg stolt af,” fortæller han stolt om sin flotte 17. plads i World Series.

Dramatisk afslutning

Men det var ikke kun Andreas Schilling som led i varmen. Selv helt i front kostede varmen dyrt for atleterne.

Jonathan Brownlee lå indtil dagens sidste par hundrede meter til at skulle blive verdensmester da han var alene i front og Mario Mola lå for langt tilbage. Brownlee skulle blot vinde finalen i Cozumel imens Mola skulle komme i mål udenfor podiet. Og det var også hvad der var ved at ske.

Men 400 meter før mål er Brownlee ved at kollapse og er faktisk ved at blive taget ud af løbet af en official. Men det accepterer brormand Alistair ikke. Han svinger Jonathans arm om bag hovedet og nærmest slæber ham i mål, hvor han, efter at have væltet hen over målstregen, først falder om og derefter bliver indlagt på hospitalet.

I stedet var det Henri Schoeman (Sydafrika) som vandt nattens finaleafdeling af World Triathlon Series. Det blev dermed alligevel Mario Mola som løb med verdensmestertitlen efter en meget dramatisk slutning.

Du kan se eller gense de dramatiske minutter da Jonathan Brownlee går i total opløsning i videoen herunder. Videoen er i en lidt dårlig kvalitet, men den giver et rigtigt godt billede af hvad der egentligt foregår.

Foto: Helle Deleuran

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply