Camilla Pedersen og Morten Brammer Olesen blev i dag danske mestre på mellemdistancen på sidstedagen af Triathlon Games i Juelsminde. Hos herrerne blev Anders Christensen og Kristian Høgenhaug nummer to og tre, imens Birgitte Krogsgaard og Kamilla Vallin blev toer og treer hos kvinderne.

Det blæste, ruten var kuperet og vandet for koldt til at svømme samtlige 1900 meter. Alligevel blev der givet den godt gas ved DM på mellemdistancen i Juelsminde i dag, hvor det særligt i herrefeltet viste sig at være spændende helt til det sidste.

Morten Brammer Olesen var dog den hurtigste herre, hvor ingen af konkurrenterne rigtigt kunne stille noget op på det afsluttende løb. Og hos kvinderne, der var forhåndsfavoritten og europamesteren Camilla Pedersen ganske suveræn.

Morten Brammer Olesen dansk mester hos herrerne

Det blev ikke til en sejr for forhåndsfavoritten Anders Christensen (Aalborg Triathlon klub), der måtte se sig overgået af Aarhus 1900 Triathlon-triatleten Morten Brammer Olesen.

Morten startede ud med at være første mand på land, men med stort set et samlet elitefelt lige efter sig med blandt andre favoritten Anders Christensen, Chris Fischer (Viborg Atletik og Motion), Kristian Høgenhaug (Aarhus 1900 Triathlon) og Simon Jørn Hansen (KTK86).

Ret hurtigt på cykelruten fik Anders Christensen slået et hul, hvor Kristian Høgenhaug til gengæld var hurtig til at lukke hullet og derefter sætte godt med pres på konkurrenterne. Lidt over halvvejs var der ingen der kunne være med i Høgenhaugs tempo længere, og så var der kun en enkelt mand i front, hvor Anders Christensen måtte jagte alene.

Høgenhaug er første mand til at stille cyklen i T2, hvor Anders Christensen kan notere sig et tidstab på knap 3,5 minut. Morten Brammer Olesen følger omkring 40 sekunder senere trop, med hurtigløberen Simon Jørn Hansen yderligere et minut efter.

Ret hurtigt på løbet får Morten Brammer Olesen indhentet Anders Christensen, hvor Simon Jørn Hansen jagter de førende lidt længere tilbage. Godt og vel halvvejs får Hansen kontakt med Olesen, og de to indleder en hård jagt på den førende Høgenhaug. Tempoet får dog konsekvenser for Simon, da han kort efter må bakke af for farten og lade Morten løbe afsted.

Med omkring 7,5 kilometer tilbage får Olesen kontakt med Høgenhaug og overtager derefter førepositionen. En position han holdte hele vejen til mål til en titel som ny dansk mester på distancen. Bagved fik Anders Christensen nyt liv på den sidste halvdel af løbet og fik indhentet både Høgenhaug og Simon Jørn Hansen. Anders Christensen vinder dermed DM-sølv, imens Høgenhaug løber fortjent i mål til en bronzemedalje.

Camilla Pedersen dansk mester hos kvinderne

Hvor vinderen i herrefeltet ikke var blandt de top-seedede, var vinderen hos kvinderne også den absolutte forhåndsfavorit. Camilla Pedersen (Esbjerg Tri & Multisport) kom nemlig til Juelsminde med et to uger gammelt EM-guld i bagagen, og med en startliste der ikke ligefrem var prangende, kunne Camilla svømme, cykle og løbe DM-titlen sikkert hjem.

Camilla var første kvinde til at forlade vandet (og første overall i øvrigt) med Birgitte Krogsgaard (Aarhus 1900 Triathlon) 9 sekunder efter sig og Katrine Meldgaard (MSI Pro Tri) yderligere syv minutter efter.

Herefter satte Camilla en høj fart på cyklen, hvor Krogsgaard ikke rigtigt kunne være med. Det betød at Camilla også var første kvinde i T2 med et forspring på 6:37 ned til Krogsgaard, imens Kamilla Vallin (Kvik Tri Team) fik kørt sig op på tredjepladsen næsten 18 minutter efter Camilla.

Alting var dermed lagt til rette for at Camilla Pedersen kunne løbe DM-titlen hjem 21,1 kilometer senere, og det var lige præcis hvad der skete. Krogsgaard løb ellers ganske fornuftigt, men tabte alligevel omkring et halvt minuts penge samlet set på halvmarathonet.

I mål var det dermed Camilla Pedersen der var den første over stregen som ny dansk mester, imens Birgitte Krogsgaard tog sig af sølvet og Kamilla Vallin af bronzemedaljen.

Michael Toftelund og Anne Bundgaard danske age group-mestre

Samtidigt med elitekonkurrencerne blev der også konkurreret hos age grouperne, hvor Michael Toftelund (Svendborg Triathlon Klub) og Anne Bundgaard (TRIX14) vandt DM-guld hos henholdsvis herrerne og kvinderne.

Nummer to i age group-herrefeltet blev Morten Banke (MSI Pro Tri) og nummer tre blev Lars Lomholt (Haderslev Tri 2000), imens kvindernes nummer to og tre blev Julie Abildgaard (Ringkøbing) og Lykke Krarup (Esbjerg Tri & Multisport).

Resultater DM på Mellemdistancen 2017 i Juelsminde

Elite herrer

1 Morten Brammer Olesen, Aarhus 1900 Triathlon, 3:58:33
2 Anders Christensen, Aalborg Triathlon Klub, 4:00:09
3 Kristian Høgenhaug, Aarhus 1900 Triathlon, 4:00:27
4 Simon Jørn Hansen, KTK86, 4:02:59
5 Kristian Hindkjær, Aarhus 1900 Triathlon, 4:07:31

Elite kvinder

1 Camilla Pedersen, Esbjeg Tri & Multisport, 4:18:58
2 Birgitte Krogsgaard, Aarhus 1900 Triathlon, 4:26:20
3 Kamilla Vallin, Kvik Tri Team, 4:32:40
4 Katrine Meldgaard, MSI Pro Tri, 4:47:08

Age group herrer

1 Michael Toftelund, Svendborg Triathlon Klub, 4:11:51
2 Morten Banke, MSI Pro Tri, 4:12:37
3 Lars Lomholt, Haderslev Tri 2000, 4:13:53
4 Nis Lind, Esbjerg Tri & Multisport, 4:14:19
5 Josh Hodge, MSI Pro Tri, 4:21:55

Age group kvinder

1 Anne Bundgaard, TRIX14, 5:00:26
2 Julie Abildgaard, Ringkøbing, 5:11:04
3 Lykke Krarup, Esbjerg Tri & Multisport, 5:14:02
4 Maria Buchvoll, Aalborg Triathlon Klub, 5:15:46
5 Sanne Herlevsen, C.D. Sohail, 5:18:00

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply