Da Challenge for første gang afholdte deres eget VM – Challenge The Championship – i slovakiske Samorin tilbage i starten af juni, må det siges at have været lidt af en succes for de tyske racearrangører. 

Og den succes har gjort, at Challenge Family nu har offentliggjort at deres eget VM-stævne endnu engang får plads i kalenderen i Samorin i de næste tre år. Stadig med udgangspunkt i sportsressortet X-Bionic Sphere, der er det slovakiske olympiske træningscenter.

Da The Championship løb af stablen i år, tiltrak racet i særdeleshed et superstærkt herrefelt, der endte ud med en historisk battle mellem tyske Sebastian Kienle og canadiske Lionel Sanders. Alistair Brownlee havde ellers sat alting på ét bræt under de 90 kilometer cykling, men måtte se sig indhentet og slået efter få kilometer løb, hvor Kienle og Sanders satte et voldsomt tempo og udelukkede alle andre fra dysten om sejren.

Vi skulle helt hen til 16-kilometermærket før Sanders satte det afgørende angreb ind og derefter var første mand til at krydse målstregen, og i kvindernes race, så vi førepositionen skifte mellem tre forskellige kvinder på de sidste få kilometer. Til sidst endte det dog med at britiske Lucy Charles var for hurtig for de øvrige kvinder.

Det hele foregik i et setup der var i høj kurs blandt de professionelle atleter, og det er blandet andet med til at lokke den forsvarende Challenge-verdensmester Lionel Sanders tilbage de næste tre år.

– Set i bakspejlet, gav min battle med Sebastian Kienle mig en urealistisk oplevelse i The Championship 2017, fortæller Lionel Sanders i en pressemeddelelse.

– Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen; Alting op til og under i The Championship, som eksempelvis 20 meter draft-reglen, gjorde det til et godt og fair race. Challenge Family og X-Bionic Sphere fik os til at føle os meget velkomne, og jeg kan ikke vente med at komme tilbage næste år til endnu en head-to-head afslutning med Sebastian (Kienle, red.).

Til næste år bliver det store slag afgjort den 3. juni, men festen starter allerede dagen før med et stort antal familievenlige events.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

2 KOMMENTARER

  1. Forkert infomation til sidst, racet på sprint distance dagen inden blev altså aflyst. Så det var der ikke iår.

    • Hva fa’n, der er noget der er gået min næse forbi der. Gad vide hvorfor der ikke har været mere snak om det…

Leave a Reply