Han var en af de helt store podiefavoritter i Kona sidste år. Efter at have sat verdensrekord på ironman-distancen i IRONMAN-regi i IRONMAN Brazil seks måneder før det store slag i Kona 2017, var der ingen tvivl om at Tim Don skulle regnes som en potentiel vinder. 

Men det hele glippede under et cykelpas kun tre dage før Kona. En bil krydsede ind over cykelstien hvor Tim Don kom cyklende, og så lå han på asfalten. Slemt tilredt.

Don var bevidstløs i 30 minutter og al håb om at konkurrere i Kona tre dage senere, var totalt forsvundet. Skaderne fra påkørslen var simpelthen alt, alt for slemme. Og på hospitalet kom den frygtelige sandhed.

Tim Don havde brækket nakken. Og han frygtede at han aldrig kom til at skulle køre race igen.

Stålsat på at vende tilbage til Kona

Nu kun fire måneder efter påkørslen, er Tim Don heldigvis kommet på andre tanker. Han vil hellere end gerne tilbage til Kona. Faktisk tog det ikke mange dage, før han var tilbage i det mindset.

På trods af smerterne og den store hovedstøtte der var skruet fast i Dons kranie, gik der kun tre uger før han sad på en motionscykel. Stik imod alle lægernes anbefalinger.

– Skruerne blev ved med at gå løs. De var nødt til at blive ved med at skrue dem tilbage ind i mit kranie. Den ene skrue gik løs så mange gange, at den lavede en stor fordybning. Så de var bange for at de kom til at punktere mit kranie, fortæller Tim Don i et stort interview med britiske The Telegraph.

Og Tim Dons mål er altså ganske klart. Han vil tilbage til Kona. Og det skal meget gerne være allerede i 2018.

Vejen til Kona går forbi Boston Marathon

Men at skulle jagte en dato i oktober 2018, er at sigte efter noget for langt ude i fremtiden, fortæller den stålsatte Tim Don til The Telegraph. Derfor går vejen til Kona gennem Boston Marathon til april.

– Jeg har et mål. At tænke på det store race i Kona, er bare for langt ude i fremtiden. Jeg har aldrig løbet et marathon udenfor en IRONMAN, så hvis jeg kan løbe i min normale ironman-tid, vil jeg ikke være til at skyde ned. Jeg glæder mig rigtigt meget, fortæller Tim Don.

Og med Boston Marathon kun lidt over en måned ude i fremtiden, skal der da også til at ske noget træningsmæssigt. Noget der så sandeligt også gør, hjemme i Tim Dons nabolag i England.

For kun få uger siden, havde han nemlig sin første udendørs løbetur siden påkørslen i oktober.

– Det bedste var, at den næste dag, var nakken ikke mere øm end den var før løbeturen. Jeg går til fysioterapi og massage tre gange om ugen. Jeg laver masser af styrketræning, for jeg har mistet en masse muskelmasse i nakken, skulderne og brystet. Det er en meget anstrengende proces.

Kun kort tid til Tim Don er tilbage

Er du stor Tim Don-fan, så skal du heldigvis ikke vente længe for at se ham tilbage i aktion. Som sagt bliver hans løbesko nemlig kridtet til Boston Marathon, der løber af stablen den 16. april. Altså om lidt over en måned.

Og Kona. Ja, den er altså stadig på planen. Og heldigvis har Don ikke brug for at hente masser af point for at kvalificere sig – dem har han nemlig en god portion af i forvejen. Så som Tim Don selv siger, så ‘har jeg ikke brug for et fantastisk race for at kvalificere mig’.

Men skulle den engelske ironman-triatlet stå på startstregen i Stillehavet til oktober, så er der dog én ting vi nok skal forvente;

– Jeg siger bare lige én ting. Jeg tror ikke jeg kommer til at cykle udenfor før racet, slutter Tim Don i sit interview med The Telegraph.

Et interview der altså absolut er værd at læse.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply