Den Internationale Paralympiske Komite (IPC) har offentliggjort, at paratriathlon kommer til at have i alt otte guldmedaljer på højkant ved OL i Tokyo 2020. Det giver fire guldmedaljer til herrerne og fire guldmedaljer til kvinderne. 

Samtidigt har bestyrelsen også bekræftet at der i Tokyo bliver plads til 80 paratriatleter, hvilket med lidt hurtig hovedregning, gør at der kommer til at være ti paratriatleter pr. klasse.

– Vi er meget glade for at Den Internationale Paraolympiske Komite (IPC, red.) har øget antallet af medaljegivende events i paratriathlon i Tokyo 2020. I vores debut ved De Paralympiske Lege i Rio 2016, havde vi kun seks klasser til at konkurrere. Derfor er tilføjelsen af én mere medaljeevent pr. køn, en rigtigt god nyhed for hele paratriathlonsporten. Vi vil fortsat arbejde sammen med IPC for at øge antallet af det nummer, både i klasser og konkurrerende paratriatleter, fortæller Marisol Casado, ITUs præsident og medlem af IOC, i en pressemeddelelse.

– De Paralympiske Lege er det helt store race i vores sport for alle vores atleter. Og at øge antallet af medaljegivende events i Tokyo 2020, var ét af målene vi har arbejdet henimod i de senere måneder, for at give flere muligheder for alle. Jeg er sikker på at denne beslutning kommer til at øge antallet af paratriatleter verden over, der alle kommer til at deltage i events og jagter en af de 80 kvalifikationspladser til Tokyo 2020.

Stor stigning i forhold til Rio 2016

Ved De Paralympiske Lege i Rio 2016, var antallet af kvalifikationspladser for paratriatleterne, nede på i alt 60. De konkurrerede i seks medaljegivende events. Begge køn konkurrerede i PT2 og PT4-klasserne, imens PT1 kun havde mænd til start og PT5 kun havde kvinder.

ITU har arbejdet tæt sammen med Den Internationale Paralympiske Komite for at øge både antallet af paratriatleter ved De Olympiske Lege og antallet af medaljegivende events.

For at paratriatleterne har en ærlig chance for at planlægge de næste par år, vil ITU Paratriathlon Committe arbejde tæt sammen med både atleterne og IPC, for at fastlægge kvalifikationskravene til de otte events.

Dem vil ITU melde ud hurtigst muligt.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply