Der var på forhånd lagt op til en spændende afdeling i XTERRA Duathlon Serien i Hedeland, hvor et stærkt felt hos både mændene og damer skulle igennem 5 km trailløb – 22 km MTB – 5 km trailløb i smukke Hedeland Naturpark. 

Og allerede fra starten gik det stærkt, hvor feltet blev ført an af vinderne fra henholdvis XTERRA Duathlon Gribskov – hollænderen Caimen Stevens og XTERRA Duathlon Vejle – Finn Kaczmarek, som fik skabt et lille hul på de første fem kilometer til Ander Brink Nyberg, Erling Madsen, Eskild Ebbesen og overraskende også Oliver Burton, der havde sneget med med blandt de hurtigste.
-Finn Kaczmarek foran Caimen Stevens

Hos kvinderne var det ikke overraskende Nicoline Rahbek Dam Sørensen, der kom hurtigst ud af starthullerne. Hun havde dog lidt overraskende en flyvende Kristine Nørgaard lige i hælene, der dermed sørgede for at holde Nicoline i kort snor inden MTB-delen, hvor Kristine almindeligvis er hamrende stærk. Nummer tre i skiftezonen var Carol Rasmussen, der lige nåede at ankomme til Hedeland, efter hun aftenen før var blevet kåret som “årets Age-Group triatlet” hos DTriF.

Knap så flyvende hollænder og stærk letvægtsroer
– Finn hurtigst ud på cyklen

De 22 km MTB blev et hæsblæsende race, hvor der allerede tidligt blev byttet rundt på tingene. Den ellers altid flyvende hollænder Caimen Stevens måtte tidligt udgå grundet sygdom, hvilket gav Finn Kaczmarek et yderligere forspring til forfølgerne. Men især Eskild Ebbesen havde i den grad fart i cyklen og kørte de 22 km MTB med over 24 km/t i snit og med en cykeltid på 45,46 var mere end to minutter hurtigere end konkurrenterne. Finn Kaszmarek skulle derfor ikke vide sig for sikker på sejren inden de sidste 5 km trailløb, da også Anders Brink Nyberg og Erling Madsen lå godt til.
– Eskild flyvende på MTB’en 

Hos kvinderne havde Kristine Nørgaard ikke overraskende taget føringen fra Nicoline Rahbek Dam Sørensen. Men begge to havde virkelig kørt stærkt på cyklen, så forspringet var på under 1 minut. Carol Rasmussen tabte yderligere tid på cyklingen og skulle derfor fokusere på at holde en stærkt kørende Anna Olivarius fra den sidste podieplads.

De sidste 5 km trailløb trak tænder ud for alle deltagere
Trailruten i Hedeland var ganske modbydelig, og det måtte alle deltagere konstatere på den sidste runde. Faktisk formåede ingen mænd til hele stævnet at løbe de sidste fem kilometer hurtigere end de første fem kilometer, så der var tæt på udsolgt hele vejen rundt.

En lille svipser på første runde betød at Finn Kaszmarek skulle løbe en lille ekstra runde på sidsteturen for at nå op på samme distance som de andre deltagere, hvilket gav yderligere spænding. Finn formåede dog lige netop at holde konkurrenterne bag sig og kunne på arrogant vis gå på hænder over målstregen som vinder (se en video af det her). Eskild Ebbesen spurtede sig ind på andenpladsen, imens Anders Brink Nyberg lige netop formåede at holde Erling Madsen væk fra podiet.

Hos kvinderne kunne  Nicoline Rahbek Dam Sørensen se Kristine Nørgaard foran sig fra start, og forspringet blev hele tiden mindre. Men Kristine Nørgaard ville ikke give sejren væk, så hun formåede med en fantastisk indsats at holde føringen til mål, hvor hun nærmest kastede sig indover målstregen. Nicoline kom i mål kort efter og Carol Rasmussen tog den sidste podieplads.

– Kristine Nørgaard tog igen sejren

Allerede på søndag går det løs igen
D. 2. april er det tid til femte afdeling i Viborg, hvor det blevet et helt anderledes XTERRA Duathlon. Hvor Hedeland bød på tons, byder sporet på Stanghede ved Viborg på næsten udelukkende singletrack, hvilket giver de teknisk stærke deltagere en fordel.
Vi er klar med en optakt på fredag.

Se resultaterne fra Hedeland og den samlede stilling i hele serien her.

DEL
Andreas har en fortid som projektleder i Running26, der står bag alle de nordiske XTERRA-stævner. Han besidder dermed en dyb indsigt og skarphed i særligt cross triathlon, hvilket også dét han bruger i sit arbejde her på Pastaparty.dk

Leave a Reply