20. maj går startskuddet til Nordens største motions triathlon KMD 4:18:4 og små fire måneder senere 9. September vil de sidste af mere end 5.000 deltagere på landsplan kaste sig i havet i Aarhus. IRONMAN Danmark der står bag motionstævnerne har en klar ambition om, at stævnerne skal styrke både bredden og fremtidens elite i Danmark.

For nogle en god måde at teste formen forud for sæsonens store triathlon stævner i Danmark. For andre første gang de stifter bekendtskab med triathlon sporten – og det er ifølge IRONMAN Danmark præcis styrken i de fem KMD 4:18:4 stævner der afvikles i Aalborg, Odense, Helsingør, København og Aarhus.

”Som vi ser det, er det utrolig vigtigt at vi giver danskerne muligheden for at snuse til triathlon sporten i de bedst mulige rammer. Og særligt i Helsingør, København og Aarhus får deltagerne virkelig fornemmelsen af triathlon på øverste hylde, da vi bruger samme faciliteter som til KMD IRONMAN 70.3 European Championship, KMD IRONMAN Copenhagen og KMD IRONMAN 5150 Aarhus,” fortæller Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef for IRONMAN i Danmark.

Men det er ikke kun bredden der skal nyde godt af de flotte rammer til 4:18:4 stævnerne.

”Vi håber på, og tror også på, at vi de kommende år vil se unge talenter langt fremme på resultatlisterne til DM og andre stævner, som første gang prøvede kræfter med triathlon sporten til et KMD 4:18:4 stævne, ligesom talenternes familie også gjorde. For der er selvfølgelig en sammenhæng hvor det er vigtigt, at familien der skal bakke talenterne op, selv har prøvet og er engageret i sporten,” siger Frej Elbæk Schjeldal.

Dertil kommer at KMD 4:18:4 så småt er ved at manifesterer sig som DHL-stafetten 2.0:

”Uden sammenhæng i øvrigt, kan vi se at vi får flere og flere virksomheder med til KMD 4:18:4, typisk fra virksomheder der har etablerede løbe, svømme og cykelklubber internt i virksomheden, og som ønsker en socialoplevelse sammen med kollegaerne i stil med det mange virksomheder gør til årets DHL-stafetter.” slutter Frej.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply