To af de allerhurtigste herrer på jernmandsdistancen støder i weekenden sammen i IRONMAN 70.3 Oceanside, når både verdensrekordholderen (på den dobbelte distance) Jan Frodeno og IRONMAN-rekordholderen Lionel Sanders stiller til start. 

Tidligere i år gik der rygter om at IRONMAN-verdensmester og verdensrekordholderen på jernmandsdistancen Jan Frodeno ville starte sin 2017-sæson i Chia Sardinia Triathlon. Tilsyneladende kunne tyskeren dog ikke modstå lysten til at komme tilbage til IRONMAN 70.3 Oceanside på lørdag – et race han i øvrigt har vundet i både 2014 og 2015.

Sidste år var det også meningen at Jan Frodeno skulle have været til start i Oceanside, men på grund af en mindre skade og målet om at slå verdensrekorden på jernmandsdistancen i Roth, var han nødt til at ændre i sin kalender.

Til gengæld talte Frodeno efter IRONMAN World Championship om at ændre sin hidtige planlægningsstrategi i 2017, hvor dét at skulle konkurrere en smule mere henover sæsonen skulle én af ændringerne. Og med hans deltagelse i Oceanside på lørdag, ser de ud til at han har tænkt sig at følge den plan.

Selvom Jan Frodeno både er verdensrekordholder på jernmandsdistancen og dobbelt IRONMAN verdensmester, så skal han dog ikke regne med at komme sovende til sejren. For på startstregen kommer canadiske Lionel Sanders nemlig også til at stå, og han kommer med to konkurrencer i kroppen i denne sæson – to konkurrencer han vel og mærke også har vundet. Og så skal det vel også lige nævnes at Sanders er forsvarende mester i Oceanside.

Efter Sanders satte den hurtigste tid i et IRONMAN-brandet race nogensinde i IRONMAN Arizona sidste år (7:44:29), besluttede han at fokusere udelukkende på 70.3-stævnerne i 2017. Og det har han indtil nu haft stor succes med, hvor han allerede på nuværende tidspunkt har taget to sejre på distancen alene i år. Spændende skal det derfor blive om han kan lave en vaskeægte hattrick i Oceanside.

Men ser vi bort fra Frodeno/Sanders-dysten på lørdag, så er der faktisk også nogle andre rigtigt gode bud på et par podiekandidater. Andy Potts der tidligere har vundet i Oceanside er til start, og sidste år blev han nummer tre i samme race. Derudover er den forsvarende IRONMAN 70.3 europamester Andreas Dreitz til start sammen med Joe Gambles, Ronnie Schildknecht, Luke McKenzie og Jordan Rapp. Naturligvis sammen med en helt masse andre professionelle herrer.

Også et stærkt felt hos kvinderne

Sidste år vandt canadiske Heather Wurtele i Oceanside, og det vil hun tilsyneladende forsøge sig med igen. Hun står i hvert fald på startlisten, og skulle hun lykkes med at vinde på lørdag, så kommer det til at blive hendes karrieres 20. IRONMAN 70.3-sejr.

Wurtele kommer dog til at møde stor modstand fra et stærkt felt, hvor navne som Holly Lawrence, Heather Jackson, Meredith Kessler og Ellie Salthouse er de største kvindenavne på startlisten.

Derudover er Rachel Joyce også tilbage i racemode på lørdag, efter hun har været væk i et års tid med både graviditet og en smule barsel. Spændende bliver det i hvert fald at se hvor den flerdobbelte Kona-podietager står formmæssigt efter at have været væk.

Leave a Reply