Det blev til to danske VM-medaljer i denne weekends IRONMAN 70.3 verdensmesterskab i amerikanske Chattanooga.

Ikke overraskende blev guldmedaljen vundet af Katrine Amtkjær Nielsen, der dermed forsvarede sit verdensmesterskab fra sidste år. Det gjorde hun i alderklassen F35-39.

Undervejs måtte Katrine dog ud i en hård battle med amerikaneren Molly Smith og canadieren Cathy Yndestad. Særligt sidstnævnte havde et fornuftigt forspring til danskeren ved starten på det afsluttende løb, men med en god indsats over de 21,1 km løb, fik Katrine Amtkjær Nielsen omkring midtvejs ram på de to hårdeste konkurrenter.

Herfra så Katrine sig ikke tilbage før hun nåede målstregen. En målstreg hun dermed nåede som vinder med en sejrsmargin på 3,5 minut til nærmeste konkurrent.

Den anden danske medalje der blev kørt ind, blev leveret af Søren Hyldal Sørensen i aldersklassen M30-34.

Søren var ellers kommet mere end 3 minutter bagud på svømningen, men med en aggressiv cykling, fik han kørt sig op på andenpladsen kun 45 sekunder efter den førende brite Roger Witz Barnes.

Ham fik Søren faktisk ret hurtigt ram på i løbeskoene, men desværre var der også lige to atleter bagved, der havde lidt ekstra fart i løbeskoene. På målstregen nappede Søren Hyldal Sørensen dog alligevel bronze med kun 31 sekunder op til sølvmedaljen.

Udover Katrine og Søren, formåede en enkelt dansker at snige sig ind i top ti. Det var Andreas Petz, der i aldersklassen M45-49 løb i mål til en syvendeplads.

Danske top-ti placeringer i IRONMAN 70.3 World Championship 2017

M30-34

3 Søren Hyldal Sørensen, 4:16:23

F35-39

1 Katrine Amtkjær Nielsen, 4:48:59

M45-49

7 Andreas Petz, 4:35:31

Alle resultater fra kvindernes IRONMAN 70.3 World Championship 2017 kan ses her, og for herrernes vedkommende kan de ses her.

Leave a Reply