Søndag går det løs ved Challenge Roma, hvor Danmark har pro-debutanten Kristian Hindkjær på startlisten. 

Han har været en af de allerhurtigste age groupere med dansk licens i de sidste par år. Særligt på de lange distancer.

Men på søndag er det tid til at skifte amatørlicensen ud med en pro-licens. Det sker når aarhusianske Kristian Hindkjær (Aarhus 1900 Triathlon) stiller til start i Challenge Roma.

Glæder sig til at se hvordan det går

Det er ikke mere end et par dage siden Kristian Hindkjær løb, cyklede og løb sig til en andenplads i Jels Duathlon Classic. Men på søndag gælder det en helt anden størrelse, når han stiller til start i Challenge Roma.

For ikke nok med at det er en halv ironman. Så er det også Hindkjærs første gang i et internationalt pro-felt.

Så hvad han helt præcis kan forvente, har han svært ved at svare på.

– Man føler sig nok aldrig helt klar til sæsonens første stævne, men træningen i år har været god. Så jeg glæder mig til at se hvordan det går, fortæller Kristian Hindkjær til Pastaparty.dk

Træningen er det samme og vinteren har været uden sygdom og skader

Med en sæson foran sig, der for første gang byder på en international pro-licens, ville mange af os tro at det også ville betyde en stor ændring i træningen. Det var i hvert fald sådan jeg tænkte.

Men sådan forholder det sig faktisk ikke. Træningen kører fortsat som den plejer uden de helt store ændringer.

Men hvorfor skulle den egentligt også andet, når han hidtil bl.a. har hentet en age group-sølvmedalje i Kona?

– Det er bare lag på lag, fortæller Kristian Hindkjær med et grin om vinterens træning.

– Cykel- og løbemængde er nogenlunde den samme som forrige år, med en smule mere fokus på svømning. Jeg har prøvet at fokusere på at gøre det rigtige hele tiden i forhold til søvn, kost, restitution og skader. Og har heldigvis været skånet for både skader og sygdom i 2018.

Håber der bliver kørt rigtigt stærkt

Det er ingen hemmelighed at dét at køre konkurrence som pro, er en helt anden størrelse end at køre race som age grouper. Dynamikken er anderledes, farten er markant højere og pludseligt er der et meget større taktisk element.

Det er heller ingen hemmelighed at Kristian Hindkjær i forvejen er en hurtig herre. Men hvordan han helt præcis kommer til at klare sig i Rom, er svært for ham at sige. Men ønskescenariet er han fuldt ud bevidst om.

– Jeg vil helst ikke falde helt igennem. Jeg har ingen forhåbninger om at køre med om top-placeringerne, men hvis jeg kan vise at det er muligt for mig på et tidspunkt at kunne gøre det, så er jeg ret tilfreds. Samtidig håber jeg at der bliver kørt rigtig stærkt, så jeg kan se og mærke hvad det vil sige at køre pro-race, og hvilken dynamik der er i det, slutter Hindkjær.

Camilla Pedersen også til start

Kristian Hindkjær er ikke det eneste danske islæt i Rom på søndag. Hverken i pro-rækkerne eller i det hele taget.

I kvindernes pro-felt har Danmark nemlig Camilla Pedersen med, der kommer direkte fra et par ugers træningslejr på Mallorca. Hendes deltagelse i Rom sker uden nedtrapning og fungerer derfor blot som træning, fortæller hun i en besked til Pastaparty.dk.

Derudover stiller også Pernille Thalund Jensen til start i pro-kvindernes felt. Pernille rundede sidste år sin sæson af med en fjerdeplads i et stærkt besat kvindefelt i 70.3 Ruegen, så man kan jo håbe at hun har trænet sig frem til samme form på søndag.

Og så er der også Kristian Broløs Damgaard og Morten Wilms til start under de danske faner.

Danske topresultater i jomfrustævnet sidste år

Det er ikke mange år Challenge Roma har været på kalenderen. Faktisk var det sidste år – i 2017- at stævnet blev kørt første gang.

Her var det til gengæld ikke helt præcist en mellemdistance, men i stedet en noget mere ubalanceret distance under navnet 1753 meter svømning, 75,3 km cykling og 17,53 km løb. Alt sammen udfra tallet 753, der er årstallet (før Kristus fødsel) for Roms grundlæggelse.

Og her lykkedes det Line Thams og Thomas Strange at blive henholdsvis 4’er og 5’er.

I år er det dog den velkendte mellemdistance 1900 m svømning, 90 km cykling og 21,1 km løb den står på. Og hvordan Kristian Hindkjær, Camilla Pedersen, Kristian Broløs Damgaard og Morten Wilms kommer til at klare sig, bliver spændende at se.

Svaret får vi i hvert fald på søndag fra klokken 13.15, hvor startskuddet lyder.

Leave a Reply