27 atleter. Det er det antal danske triatleter der i den kommende weekend stiller til start i IRONMAN 70.3 World Championship i amerikanske Chattanooga. Én af de 27 danskere, er professionelle Helle Frederiksen, der føler sig fit og klar til en battle mod verdens absolut hurtigste kvinder på distancen.

For det er virkeligt et stærkt felt der er til start i de to pro-klasser i Chattanooga. Så stærkt, at det efter min vurdering, er det stærkeste 70.3-felt længe, der lørdag og søndag skal kæmpe om IRONMAN 70.3 verdensmesterskabet.

Set med danske briller, hviler øjnene nok for de flestes vedkommende, allermest på kvindernes pro-felt. Her står Helle Frederiksen som bekendt på startstregen, og hun er ganske enig i betragtningen om, at det er nogle stærke piger hun er oppe imod når kvindernes race skal køres på lørdag.

– Der er ikke nogen tvivl om at det er et utroligt konkurrencedygtigt felt. Man kan sige, at det kan godt være at der er en del piger der er gravide, men de piger der er gravide, er allesammen nogen der er ironman-specialister og ikke halv-ironman-specialister. Så man kan sige, at alle er samlet her, og det bliver spændende at se hvordan det kommer til at udfolde sig, fortæller Helle Frederiksen i en besked til Pastaparty.dk.

Helle Frederiksen: ‘Jeg har det faktisk godt’

Når Helle Frederiksen på lørdag skal kæmpe om 70.3 VM-titlen, er det mindre end to uger siden hun fik sin debut på langdistance-scenen. En debut der i øvrigt kastede en VM-sølvmedalje af sig.

Det skete i canadiske Penticton, hvor hun for første gang nogensinde skulle konkurrere på en distance længere end den der venter på lørdag. Derfor vidste hun heller ikke rigtigt på forhånd hvordan hendes krop ville reagere på de 3000 m svømning, 120 km cykling og 30 km løb.

Men restitutionen derfra er gået over al forventning, og allerede i fredags var hun sluppet af med post-race følgerne. For at sige det kort, så har hun det faktisk rigtigt godt, fortæller Helle Frederiksen selv.

– Jeg har det faktisk godt. Jeg kom her til Chattanooga for præcis en uge siden nu, hvor jeg fløj direkte fra Penticton, Canada. Og restitutionen er gået rigtigt godt, jeg vidste ikke rigtigt hvordan jeg ville have det efter at have kørt min første langdistance, men det er faktisk gået over al forventning.

– Faktisk allerede fredag efter racet, kunne jeg ikke længere mærke jeg havde kørt. Så det har været rigtigt godt, og jeg har været i stand til at putte lidt arbejde ind over weekenden. Så nu er nedtrapningen stille og roligt begyndt igen og jeg er begyndt at blive mere frisk, så det er fedt. De forudsætninger synes jeg er rigtigt fornuftige, forklarer Helle Frederiksen optimistisk.

En benhård og ubarmhjertig rute venter

Hvis konkurrenterne ikke skulle være stærke nok – og tro mig, det er de – så er det heller ikke fordi at arrangørerne har holdt sig tilbage, med at lave en hård og udfordrende rute. Undervejs venter der nemlig en benhård flodsvømning, mere end 1000 højdemeter på cyklen og så lige et afsluttende halvmarathon med 300 højdemeter.

Koblet sammen med en forventet temperatur på raceday på 25 grader i skyggen, skal det dermed nok blive lidt af en battle om sejren. Helle Frederiksen er i hvert fald ikke i tvivl om, at det bliver de absolut stærkeste der kommer en tur på podiet.

– Det er et rigtigt hårdt race på alle tre discipliner, hvor der er mange udfordringer for os allesammen. Vi skal svømme i sidestrøm, modstrøm og medstrøm i floden, som helt sikkert også kommer til at spille ind derude for os allesammen. Cykelruten har et bjerg vi skal op af, som kommer efter en 6-7 kilometer og som er 5 kilometer lang, og derefter så ruller det i små 30 kilometer, hvor det både går rigtigt meget op stadigvæk, og også en del ned. Og så derefter er der en rigtigt lang nedkørsel og så mere eller mindre fladt tilbage ind til byen, beskriver Helle Frederiksen de to første discipliner.

– Så jeg tror det bliver spredt på cyklingen og det gælder om at have gode ben når man kommer ud af vandet, for at man ligesom ikke sidder i en alt for stor gruppe når man skal op af bjerget. For der bliver svært at komme forbi der tror jeg. Og løbet er også rigtigt kuperet med lige knap 300 højdemeter, så det er helt klart de stærkeste der kommer på podiet eller som gør det bedst her i weekenden.

Den fitteste siden hendes skader

Selvom både ruten og konkurrenterne umiddelbart – i hvert fald fra mit synspunkt – virker utroligt frygtindgydende, er det dog en positiv Helle Frederiksen der ser frem til på lørdag. Hun beskriver sig selv som den fitteste hun har været siden sine skader, og det giver hende en hel del selvtillid, forud for starten i Tennessee River.

– Jeg synes jeg er klar til det og jeg er det fitteste jeg har været siden mine skader, så det giver mig selvfølgelig noget selvtillid og det er dejligt at føle at jeg står stærkt på startstregen, fortæller Helle Frederiksen.

Hun medgiver dog at kombinationen af ITU VM på langdistance og 70.3 VM kun to uger senere, måske nok er lidt speciel. Men med sine oplevelser og erfaringer fra Penticton, føler hun sig ovenud ovenpå før det går løs til det helt store showdown på lørdag.

– Den kombi jeg ligesom har lavet med ITU-lang og 70.3-VM er selvfølgelig en speciel kombi, men jeg er selvfølgelig glad for hvordan det gik til ITU VM og det er dejligt at få en debut på langdistance. Så må vi se hvordan det går i weekenden, men lige nu går det i hvert fald godt. Jeg er ved rigtigt godt mod og glæder mig rigtigt meget, slutter Helle Frederiksen.

Her kan du følge IRONMAN 70.3 verdensmesterskabet i weekenden

Her på Pastaparty.dk forsøger vi naturligvis at være så hurtige på aftrækkeren som overhovedet muligt. Men vil du følge racet live uden selv at være tilstede i Chattanooga, så kører der livestream på IRONMANs hjemmeside, ligesom de sædvanligvis har deres liveblog på både Twitter (under navnet @IronmanLive.com) og på ironman.com.

Starten for pro-kvindernes vedkommende kommer til at gå lørdag kl. 13.30, imens pro-herrerne starter søndag kl. 13.30. Lørdag gælder det desuden også age group-kvinderne, før det gælder age group-herrerne søndag.

For både age group-kvindernes og age group-herrernes vedkommende, går wave-starten få minutter efter de professionelle er blevet sendt afsted. Det sker i en rækkefølge du kan læse mere om her.

OBS: De angivne tider er danske tider.

Danske deltagere IRONMAN 70.3 World Championship 2017 i Chattanooga

Udover Helle Frederiksen, er der også 26 danske age groupere til start i Chattanooga. Og flere af dem, står med ret gode muligheder for en 70.3 VM-medalje.

Heriblandt finder vi bl.a. Katrine Amtkjær Nielsen, der sidste år vandt både IRONMAN 70.3 World Championship og IRONMAN World ChampionshipOg med en sølvmedalje i Frankfurt for kun to måneder siden, virker hun til at være klar.

Herunder finder du en liste over samtlige af de danske triatleter, der stiller til start i Chattanooga i weekenden.

FPro

19 Helle Frederiksen

M18-24

2762 Magnus Elbæk Ditlev

F25-29

1520 Isabella Christensen

M25-29

2591 Rasmus Jersild Jensen

F30-34

1335 Line Skov Jensen
1336 Mette Lizzi Jørgensen

M30-34

2420 Martin Simonsen
2424 Søren Hyldal Sørensen

F35-39

986 Katrine Amtkjær Nielsen
1017 Leoni Christensen
1090 Ida Jarner

F40-44

936 Elin Starup
956 Marie Vedel
958 Pouline Wagtberg

M40-44

1235 Martin Barner
1471 Thomas Robert Madsen
1512 Thomas Nielsen
1643 Poul Vestergaard

M45-49

1082 Andreas Petz
1179 Martin Tusgaard Christensen

F50-54

433 Monica Neesgaard
478 Hanne Staanum
492 Helle Voss

M50-54

535 Lars Bergmann
743 Thomas Schwartz

F55-59

271 Birgitte Klitgaard

M55-59

380 Johan Lau Diederichsen

Leave a Reply