For almindelige mennesker foregår juleaften den 24. december. Men for triatleter og tri-interesserede, foregår den i år på lørdag. Det er naturligvis IRONMAN World Championship på Hawaii vi snakker om. Men hvor kan du følge begivenhederne, og hvornår?

Det tager vi et lille kig på i denne artikel. For hvad er juleaften uden selv at være en del af den?

Her livestreames der fra Hawaii

Og lad os starte med det vigtigste og dét langt de fleste er interesseret i. Hvor kan begivenhederne på lavaøen i Stillehavet følges live?

Det kommer der for danskernes vedkommende til at kunne gøres flere steder.

Fælles for alle livestreams gælder, at første start går klokken 18.35 dansk tid med pro-herrerne. Klokken 18.40 går starten for pro-kvinderne, imens age group-herrerne starter klokken 19.05 og age group-kvinderne klokken 19.20.

IRONMANs hjemmeside fra klokken 18.35 lørdag

Som sædvanligt kommer der livestream på IRONMANs egen hjemmeside, hvor der traditionelt set både streames fra ruten, vises både pre-optagede interviews og liveinterviews og mindre indslag med en række interessante personer der er til start i dette års udgave.

IRONMANs eget livestream kommer til at kunne følges på ironman.com og starter klokken 18.00 dansk tid, hvor de sender live fra Kailua Kona-Peer fra klokken 18.35.

Værterne er traditionelt set den tidligere Kona-vinder Greg Welch og flerdobbelte IRONMAN-vinder Michael Lovato. De suppleres af Matt Lieto og Charlie Webster, der på dagen kommer til at fungere som field-reportere.

Link: IRONMAN.com

Red Bull TV fra klokken 18.15

Sideløbende med livestreamet på IRONMANs hjemmeside, kan begivenhederne også følges på Red Bull TV fra klokken 18.15. Dette livestream er det samme som der bliver vist på IRONMANs hjemmeside.

Link: Red Bull TV

ZDF

Forstår du tysk, kan Kona også følges live i tossekassen på den tyske tv-station ZDF fra klokken 0.25 natten til søndag (de første 20-25 minutter bliver med opsummering af hvad der er sket i racet i de første par timer).

Fra klokken 18.30 til 01.00 kan det hele dog følges på ZDFs hjemmeside.

ZDF bruger i livestreamet på deres hjemmeside billeder fra IRONMANs egen produktion, imens de på deres fjernsynsudsendelse fra klokken 0.25 supplerer med egne livebilleder fra ruten.

Under fjernsynsudsendelsen bliver det med Marc Windgassen og Andreas Raelert som kommentatorer.

Link: ZDF (bemærk at der skal bruges en VPN-server for at kunne følge livestreamet på deres hjemmeside pga. rettigheder. Går du på deres hjemmeside med en almindelig forbindelse, får du dermed ikke adgang til livestreamet og du må i så fald vente til klokken 0.25 når de går live på deres tv-kanal. Hvis du da har ZDF i din tv-pakke).

IRONMAN Tracker app’en

IRONMANs nye IRONMAN Tracker app giver ganske vist ikke mulighed for at livestreame racet på Hawaii. Til gengæld kan du følge begivenhederne med liveresultater, hvor den løbende opdateres med splits fra svømning, cykling og løb.

Tager du udgangspunkt i denne artikel hvor vi har listet samtlige danske deltagere og deres respektive startnumre, får du dermed et hurtigt overblik over hvordan det går en lang række af Danmarks bedste pro- og age group-triatleter på ironman-distancen.

Du finder app’en i både App Store (på iPhones og iPads) og i Google Play (på Android-enheder).

Masser af optakter og reaktioner

Udover livestreams direkte fra begivenhederne på lavaøen, findes der også et væld af kanaler der byder på masser af muligheder for at følge diverse optakter, reaktioner og resultater.

Danske kanaler

Her på Pastaparty.dk følger vi naturligvis begivenhederne tæt i dagene op til, på raceday og efterfølgende med resultater og reaktioner. Du finder alle vores artikler om IRONMAN World Championship i vores nyhedssektion her.

Udover det du kan følge her på Pastaparty.dk, leverer Lasse Stengaard (Tri-Oraklet) også en masse optakt til den store dag. Det drejer sig primært om podcasts. Du finder Tri-Oraklet på Facebook her.

Internationale kanaler

Kan du ikke få nok af Kona-optakterne, findes der også en række internationale medier der giver dig det samme. Hovedsageligt med fokus på det internationale.

Bob Babitt er den mest populære kanal til dette, da han via sit Breakfast with Bob-projekt interviewer de største favoritter. Du finder alle Bob Babbits Breakfast with Bob-videoer – sammen med alle hans andre videoer – her.

Det internationale triathlon-magasin Triathlete.com leverer også masser af optaktsmateriale, som du kan finde her.

Og så er der også nedenstående sociale profiler der er værd at følge:

Sidst men ikke mindst, så er der også masser af andre medier og triatleter der leverer masser af content fra Hawaii. Dem kan du generelt finde ved at søge efter hashtaggene #IMKona, #MomentsofKona og #IMWC.

Er der nogen vi har glemt, er du velkommen til at tilføje dem i kommentarfeltet herunder.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply