Jan Frodeno er indtil videre det hurtigste menneske nogensinde på den fulde ironman-distance. 7:35:39 er tiden der definerer Jan Frodenos verdensrekord, men der er én rekord den tyske verdensstjerne mangler; at gå sub-8 og dermed være den hurtigste triatlet nogensinde i det legendariske IRONMAN World Championship på Hawaii.

Indtil nu er det australske Craig Alexander der med tiden 8:03:56 er indehaver af Kona-rekorden. Den tid satte den australske legende i 2011, og siden da er der ikke nogen der er kommet i nærheden af den.

Lige præcis 2011 går da også over i historiebøgerne som en hurtig dag, hvor samtlige af herrernes podietagere placerede sig i dengangs top ti over de hurtigste Kona-tider nogensinde. Her løb sølvvinderen Pete Jacobs i mål i tiden 8:09:11 og 3’eren Andreas Raelert i tiden 8:11:07.

Står det til Jan Frodeno, kan den rekord dog meget vel blive slået på lørdag når tyskeren skal forsøge at vinde sin tredje Kona-titel i træk.

Samtidigt er drømmen også at gå sub-otte. Det afslørede han selv i et interview med Tri247 helt tilbage i marts.

– Jeg tænker på det, det er på min radar. Jeg ved at det er inde i mig. På Hawaii er det selvfølgelig meget op til forholdene, men når det er sagt, så tror jeg at det er muligt på en god dag, fortalte Jan Frodeno dengang i denne video.

Udtalelsen kommer ovenpå et psykisk hårdt titelforsvar i 2016, hvor han op til flere gange undervejs, havde lyst til at give op og trække sig ud af racet.

– Det var en af de dage, hvor jeg bare havde lyst til at komme afsted og få det til at sidde lige i skabet. Det føler jeg ikke at jeg gjorde. Det gør mig bare endnu mere stolt af den mentale performance, for jeg havde virkeligt nogle øjeblikke, hvor jeg bare havde lyst til at lukke ned og tage hjem.

Skal Jan Frodeno lykkes med at gå sub-otte på lørdag, skal han dog forbedre sin personlige Kona-rekord med 6,5 minut. På trods af en hård dag sidste år, var det nemlig her han satte sin hurtigste tid med 8:06:30.

En tid der i øvrigt gav ham historiens fjerdehurtigste sluttid nogensinde på lavaøen i Stillehavet.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply