For kun halvanden måned siden løb Jens Petersen-Bach sig til en sølvmedalje i IRONMAN Italy. I nat og her til morgen, fulgte han så op med endnu en sølvmedalje i Malaysia. Danskerkollegaen Michael Smith Larsen blev 6’er, imens Esben Hovgaard måtte bukke under for forholdende.

For det var ikke en nem dag for atleterne i IRONMAN Malaysia i nat og her til morgen. Temperaturerne var omkring de 30 grader, luftfugtigheden på 90 og varierende regnvejr. Ja, IRONMAN Malaysia bød næsten på det hele.

Som du kan læse i denne artikel fra i går, var det da også de klimatiske forhold, som de tre danske pro’ere Jens Petersen-Bach, Esben Hovgaard og Michael Smith Larsen havde mest respekt for.

Men Jens Petersen-Bach, han fik altså udnyttet forholdende til fulde.

Jens Petersen-Bach cementerede sin styrke på marathonløbet

Med god tålmodighed hele vejen igennem, lykkedes det nemlig Jens Petersen-Bach at løbe sig til sølv på målstregen.

Jens startede ud med at forlade vandet i en femmandsgruppe lidt over fire minutter efter frontgruppen bestående af blandt andet Balazs Csoke (Ungarn) og Romaine Guillaume (Frankrig).

Femmandsgruppen med Jens Petersen-Bach fik dog stablet et godt samarbejde på benene på cyklen, og det betød, at de relativt hurtigt fik indhentet et par af de foranliggende. Henimod slutningen blev gruppen dog splittet godt op, hvor Jens kom til at ligge i fjerdeposition.

Således kunne Jens tage hul på det afsluttende marathon som nummer fire, med den førende Guillaume godt og vel et kvarter foran sig. Til gengæld havde Jens mindre end fem minutter op til nummer to, og det udnyttede han til at sætte damp under kedlerne og løbe et fænomenalt marathon, der med kun 8 km tilbage, bragte ham i andenposition.

En position han holdte hele vejen til mål, hvor han endda løb knap 11 minutter ind på vinderen Romaine Guillaume. Jens slutter fire minutter fra sejren, men til gengæld med masser af nye Kona-point til samlingen.

Michael Smith Larsen fik også kørt et ganske overbevisende race, hvor han levede op til sit store mål om en top seks-placering. Efter at have tabt en del tid under svømningen, fik han kørt sig op på syvendepladsen under cyklingen. Og så løb han en sjetteplads sikkert hjem i havn, der samtidigt giver lidt præmiepenge til den forholdsvis nyprofessionelle dansker. 

Esben Hovgaard måtte til gengæld udgå undervejs, efter at hans core simpelthen blev overophedet allerede under svømningen. Han forsøgte at køre med på cyklen, men måtte trække stikket efter 100 km.

Han stiller til gengæld til start i IRONMAN Western Australia den 3. december.

Pro-resultater IRONMAN Malaysia 2017

MPro

1 Romain Guillaume, Frankrig, 8:32:54
2 Jens Petersen-Bach, Danmark, 8:36:44
3 Roman Deisenhofer, Tyskland, 8:40:44
4 Christian Kramer, Tyskland, 8:46:53
5 Nicholas Baldwin, Seychellerne, 8:56:18

6 Michael Smith Larsen, Danmark, 9:09:05

FPro

Resultatlisten opdateres med pro-kvindernes resultater så snart de er i mål.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply