Imens Allan Steen Olesen udgør den danske pro-delegation i det kølige Challenge Iceland på søndag, sørger to andre danske pro’ere for at vise de rød-hvide farver frem i et helt anden klima.

På søndag stiller Line Thams og Thomas Strange nemlig begge til start i Challenge Roma, der kommer til at byde på nogle helt andre varmegrader end dem der venter på Island. Vejrudsigten melder nemlig om 35 grader, og med en svømning der højst sandsynligt bliver en non-wetsuit svømning, skal det nok gå hen og blive et udfordrende race for de to danskere.

Og så er der lige dét med distancen.

For normalt opfatter man Challenge-stævnerne som enten på den hele eller den halve jernmandsdistance, men på grund af racets lokation, er der vendt gevaldigt op og ned på distancerne. Challenge Roma hylder nemlig det storslåede Rom der blev grundlagt i år 753 før kristi fødsel, og det afspejler sig tydeligt på både svømme, cykel- og løbedistancerne.

Således består svømningen af 1753 meter, cyklingen af 75,3 kilometer og løbet af 17,53 kilometer.

Til gengæld er det nogle superklare danskere der glæder sig til at give den gas på søndag. Det kan du læse meget mere om herunder:

Line Thams: Jeg går efter at gentage podiet fra Challenge Lisboa

Det er ved at være et par dage siden vi sidst har set Line Thams i aktion, men på søndag sker det så for første gang siden EM i Herning den 10. juni, hvor Thams kom igennem, men virkeligt havde sig en hård dag på kontoret.

Hun startede ellers sin langdistance-karriere smukt ud ved først at blive 7’er i Cannes International Triathlon og siden 3’er i Challenge Lisboa, men siden da har mange personlige problemer fyldt godt op i Lines liv med baggrund i morens hjerneblødning og efterfølgende indlæggelse i koma. Siden da vandt hun ganske klart Karrebæksminde Triatlon, men så kom den hårde dag i Herning kun en uge senere.

Der har dog været stor bedring i Lines ellers altid glade hovede, siden hun for kort tid siden tog på en kort træningslejr i Spanien inden hun drog til Rom forud for søndagens race. ‘En lille ferie hjemmefra’ kalder hun det selv.

– Jeg ved ski ik’ hvad jeg kommer med, indleder Line ærligt en besked til Pastaparty.dk tidligere i dag.

– Det kan enten blive godt, eller rigtig skidt ala EM. Det kommer an på det mentale overskud i dagene op til. Det er klart blevet bedre efter at jeg har haft en lille ‘ferie’ hjemmefra, hvor det stadig er lidt kaotisk og bare trist. Så jeg er igang med at blive excited og klar til en kamp.

Følelsen fra hendes podieplads i Challenge Lisboa i foråret ligger dog stadig dybt i hende, og det er stensikkert en følelse hun vil forsøge at få igen i Rom. Også selvom konkurrenterne tæller stærke kvinder som Laura Siddall, der blev 2’er i Challenge Roth for to uger siden, og Sara Loehr, der vant Challenge Salou for en lille måned siden.

– Jeg går efter at gentage podiet fra Challenge Lissabon, selvom jeg har store konkurrenter i bl.a. Laura Siddal og Sara Loehr, slutter Line Thams optimistisk.

Thomas Strange: At køre på podiet, ville være fedt!

Heller ikke Thomas Strange har vi set meget til i denne sæson, selvom han dog har gjort sig bemærket ved at blive 8’er i Challenge Lisboa i maj, ligesom han blev nummer fem til EM i Herning og derudover netop har vundet 111 Triatlon som en del af Triatlon Festival Fyn.

Årsagen til Stranges fravær fra mange af de ellers planlagte stævner, er, at han under en træningslejr på Mallorca med landsholdet tilbage i april, styrtede og slog sin hofte. Et styrt der drillede ham længe, hvorefter han efter EM i Herning har måtte døje en del med sit ene knæ.

Men problemerne er heldigvis ved at være helt ovre, og derfor håber han, at han på søndag kan køre en topplacering hjem på trods af nogle hurtige herrer som konkurrenter. Præcis som han plejer når han er på toppen.

– Feltet hernede har nogle hurtige herrer, så realistisk bliver det jo svært at vinde. Giulio Molinari, Sven Riederer, Dylan McNiece og Dominico Passuello er de hårdeste modstandere. Hvis jeg kunne slå et par af dem og komme på podiet, ville det være fedt. Top fem er dog også godkendt, men du ved, jeg håber altid på lidt mere end bare godkendt, fortæller Thomas Strange med et smil, og udtrykker samtidigt at forberedelserne har været gode;

– De sidste to uger har jeg været i Nice, så jeg er godt tilvendt varmen. Her er 30-35 grader, så det skal nok blive en hård løbetur. Jeg har cyklet rigtig mange kilometer i de sydfranske bjerge, så det er også cykelformen der er bedst. Løbet er der blevet trænet godt igennem de sidste par uger, så der er formen på vej opad efter jeg har døjet med knæet siden EM i Herning. Svømningen er nok som den plejer, selvom jeg har svømmet alene i havet de sidste uger, så der har jeg ikke noget sammenligningsgrundlag.

Når startskuddet lyder på søndag, bliver det dermed med en forventningsfuld Thomas Strange på startstregen, der virkeligt har glædet sig til raceday.

– Jeg glæder mig, det bliver lidt specielt at køre i Rom, slutter Thomas Strange.

Challenge Roma skydes i gang på søndag klokken 7.00, og der bliver såvidt vides ikke lavet livedækning dernede fra.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply