I aften klokken 18.35 dansk tid skydes IRONMAN World Championship 2017 i gang. Godt 9 timer senere skal Michelle Vesterby meget gerne træde op på VM-podiet som den første danske kvinde nogensinde.

Kroppen har tilpasset sig forholdene på Hawaii og den danske top-triatlet melder sig i absolut topform. Og Michelle har en klar forventning om, hvem hun kommer til at kæmpe om podiepladserne med, heriblandt den forsvarende mester Daniela Ryf fra Schweiz.

Og det er en topmotiveret dansk triatletet, der er helt klar i spyttet via telefonen fra Kona, her mindre end 12 timer inden det går løs. Kroppen er i topform og i år skal det være for Danmarks bedste langdistancetriatlet.

 – Du får meget få chancer i din karrierer som professionel triatlet, hvor du dels lykkes med at kvalificerer dig til IRONMAN VM, og samtidig kan gå ind til verdensmesterskabet i topform. Men det er præcis, hvor jeg er nu. Så i år skal være mit år, længere er den ikke, siger Michelle Vesterby, der dermed har sat ambitionerne skyhøjt.

Men Michelle Vesterby trives godt med at sætte pres på sig selv.

 – Jeg ved jeg hører til deroppe blandt verdens bedste triatleter. Og det er marginaler der indtil nu har holdt mig ude af podiet. Selvfølgelig skal mange ting flaske sig, men det gælder for alle os der bejler til IRONMAN VM-titlen. Og jeg har det fint med at sige højt, hvad målsætninger er.

Har udpeget sine største konkurrenter

Blandt konkurrenterne peger Michelle Vesterby på særligt tre navne, der er dem hun forventer, hun skal kæmpe hårdeste med.

 – Altså, det er jo et vanvittigt stærkt felt. Og der er mange som, hvis de rammer dagen, kan gøre sig gældende. Når det er sagt så vurderer jeg dog, at det er folk som schweiziske Daniela Ryf, Sarah Crowley fra Australien og britiske Lucy Charles jeg skal holde særligt øje med, forklarer Michelle og giver her sin karakteristik af de tre:

  • Daniela Ryf (Schweiz): er klart stor favorit. Hun er bare super stærk og uden tvivl kvinden man skal slå for at vinde racet. Hun har en stærk svømning – en endnu stærkere cykling og så sluttede hun sidste år af med et sub 3 timers marathon. Hun har vundet VM på Hawaii de sidste 2 år, men alle kan lave fejl og det gælder også for Ryf.
  • Sarah Crowley (Australien): Har haft en fænomenalt år – men dobbelt IRONMAN sejr og senest vandt hun ITU VM. Der er ingen der ved hvad hun kan på Hawaii (hun var med sidste år, hvor hun ikke var overbevisende) , men man bliver nødt til at have hende med i betragtning om podiet. 
  • Lucy Charles (England): Igen en pige med et fantastisk år – hun vil 100% sikkert være først oppe af vandet og så vil hun med en stærk cykling være med helt fremme når vi starter løbet – så må vi se om hun kan holde hele vejen.

Søndag morgen ca. kl. 04.30 dansk tid ved vi om Danmark for første gang nogensinde har fået en kvinde på podiet til IRONMAN VM.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply