Onsdag morgen har Michelle Vesterby sat kursen mod Kona, Hawaii og triatlonsportens ultimative mesterskab. Med i rejsetasken er drømmen om, som første danske kvinde, at komme på podiet i det legandariske IRONMAN Hawaii.

Og i år skal det være, er meldingen fra den danske triatlet, der to gange tidligere er sluttet lige uden for top-3 placeringerne.

De næste godt tre uger handler alt om, at få kroppen helt klar til de ekstreme udfordringer der venter den 14. oktober, når verdens bedste triatleter skal igennem 3,8km svømning, 180km cykling og 42km løb i høje temperature og stor luftfugtighed. 

Michelle Vesterby: Det er min helt store motivation, at være den første danske kvinde på podiet

Vejen til Kona, Hawaii, er blandt andet gået forbi København, hvor Michelle Vesterby 20. august sikrede sig sejren i årets sidste sidste store konkurrence før VM. Og det er blandt andet den triumf, der skal give Michelle Vesterby rygstødet til at tage det sidste skridt op blandt verdens bedste trialeter.

 – Jeg blev nummer fire for to år siden og nummer seks sidste år til trods for en tidsstraf, så nu vil jeg sgu på det podium. Det er min helt store motivation, at blive den første danske kvinde der kommer på podiet til IRONMAN VM, siger Michelle Vesterby, som altså kommer med en frisk sejr i bagagen fra København.

Og netop dét, skal man ikke undervurdere mener hun.

 – Det giver et kæmpe stort mentalt rygstød og tro på mig selv, at jeg har en frisk sejr med i bagagen. Og endda ikke en hvilken som helst sejr, men en af den slags der virkelig lægges mærke til og hvor stemningen og tilskuerne bare var helt fantastisk. Nu gælder det så om, at få kroppen til at vende sig til forholdene og så ellers bygge kroppen op til at præstere optimalt om tre uger, fortæller Michelle Vesterby.

Har taget sine nærmeste med til Hawaii

Med sig til Hawaii har Michelle foruden våddragt, cykel, løbesko og medaljedrømme også sin nærmeste familie, hvor både forældre og mand tager med for at hjælpe til: 

 – Det giver mig ro, at jeg har folk rundt om mig som kender mig, og som både ved hvornår de skal presse på og hvornår de skal bakke af, så at sige. Og så hjælper det også, at jeg får mulighed for tale om andre ting end triatlon samt dele den store oplevelse, det altid er at være med til IRONMAN VM. Det er den ultimative test af dig som triatlet og det som alle drømmer om, at få lov at opleve, så det skal jeg også huske at nyde, slutter Michelle Vesterby.

Foruden Michelle Vesterby deltager også danske Camilla Pedersen og debutanten Maja Stage Nielsen til IRONMAN VM 14. oktober på Kona, Hawaii.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply