At være i krig kan give livsvarige ar. Både fysisk og psykisk. Men med et nyt samarbejde mellem DIF Soldaterprojekt og Dansk Triatlon Forbund, skal der arbejdes på at de skadede veteraner hurtigere kan komme tilbage i en normal hverdag.

Og det skal gøres gennem sporten, lyder det på Dansk Triatlon Forbunds hjemmeside.

Samarbejdet har til hensigt at give veteranerne et større socialt netværk og øget livsindhold , hvilket skal ske gennem mindre træningsgrupper på tværs af hele landet.

De mindre træningsgrupper fungerer som en form for safe zones, hvor veteranerne kan møde op og træne med ligesindede veteraner. Disse safe zones er kendetegnet ved udelukkende at bestå af sårede – fysisk såvel som psykisk – soldater, således at den enkelte veteran kan få en tryg og sikker start på det aktive liv.

Efter en periode i de mindre træningsgrupper, er det meningen at de enkelte veteraner sluses ud i det brede foreningsmiljø. Dette skal ske i en naturlig overgang, hvor foreningerne under DTriF kan bidrage og støtte samarbejdet, ved at oprette en form for buddy-ordning.

Læs mere om samarbejdet mellem DIF Soldaterprojekt og Dansk Triatlon Forbund på DTriFs hjemmeside her.

 

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply