Der var drama stort set til det sidste i herrernes race i IRONMAN World Championship på Hawaii i aftes og i nat. Vi skulle helt hen til de sidste fem km før vinderen blev fundet, da Patrick Lange buldrede forbi Lionel Sanders og løb i mål i en ny ruterekord.

Meget få havde ellers troet at Craig Alexanders ruterekord fra 2011 i tiden 8:03:56 skulle slåes i dette års udgave. Og endnu færre havde måske troet at det skulle være tyske Patrick Lange der skulle få æren af den nye rekord.

Men ikke desto mindre var det altså hvad sidste års 3’er Patrick Lange gjorde. I tiden 8:01:40 fræsede han nemlig igennem de 3800 m svømning, 180 km vindblæste cykling og 42,2 km brændende varme løb.

Altså 2:16 hurtigere end den hidtige rekord.

Patrick Lange havde ellers tabt en del tid under de 180 km cykling, hvor Cameron Wurf, Lionel Sanders og Sebastian Kienle fik sat de øvrige favoritter under pres fra Hawi og tilbage til Kona.

Wurf var første mand til at stille cyklen med Sanders mindre end et minut efter sig, men vi skulle ikke langt ind på løbet før Sanders overtog førepositionen. Her løb han i de næste mange km, men på vejen hjem fra det berygtede Energy Lab, stod det efterhånden klart at sidste års 3’er Patrick Lange havde markant højere fart i løbeskoene og hentede meget tid på den førende Sanders for hver kilometer.

Med godt og vel 4,5 km tilbage fik Lange skabt kontakt til Sanders, og selvom canadieren forsøgte at hægte sig på lige til at starte med, havde han ingen chance for at følge Patrick Langes hæsblæsende tempo.

Lange kunne dermed løbe solo de sidste par kilometer ind mod målstregen, hvor han i en sand glædesrus kunne lade sig hylde som ny IRONMAN verdensmester og indehaver af den hurtigste tid nogensinde sat i Kona.

Lionel Sanders formåede at holde sin andenplads hele vejen til målstregen, imens den tidligere ITU-atlet David McNamee fik kæmpet sig op på en tredjeplads foran Sebastian Kienle.

Den forsvarende mester Jan Frodeno døjede voldsomt med store problemer allerede få kilometer inde på det afsluttende løb, og arrangørerne var relativt hurtige til at melde ham som udgået.

Det viste sig dog at Frodeno valgte at kæmpe videre hele vejen til mål trods store smerter, og selvom tyskerens 35. plads langt fra er prangende, må man alligevel tage hatten af for at han vælger at gennemføre.

Resultater IRONMAN World Championship 2017 på Hawaii – herrer

1 Patrick Lange, Tyskland, 8:01:40
2 Lionel Sanders, Canada, 8:04:07
3 David McNamee, Storbritannien, 8:07:11
4 Sebastian Kienle, Tyskland, 8:09:59
5 James Cunnama, Sydafrika, 8:11:24

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply