Vi kender dem bedst fra deres præstationer over ironman- og halvironmandistancen, hvor de er blandt verdens allerbedste. Men i disse dage kører tyske Sebastian Kienle og amerikanske Ben Hoffman etapeløb på mountainbike i Sydafrika. 

Det gør de i det legendariske Cape Epic, hvor de to herrer kører samlet som et team under navnet IMF IM PRO. Forkortelser for det fulde navn IRONMAN Foundation IRONMAN Pro.

Og at Sebastian Kienle og Ben Hoffman kører under lige netop dét navn, giver rigtigt god mening. Firmaet bag IRONMAN, Wanda Sports Group, opkøbte nemlig Cape Epic-mountainbikeløbet tilbage i 2016.

Så den verdensomspændende triathlonarrangør, ser nok god mening i at have to af deres absolut bedste atleter samlet på ét team i verdens største mountainbikerace.

Køres over otte etaper

Det er nok ikke særligt meget decideret tri-træning, de to herrer kommer til at praktisere i løbet af de næste par dage. Cape Epic består nemlig af i alt 8 etaper, bestående af én prolog og i alt syv rigtige etaper.

Alt i alt står menuen over de otte dage, på intet mindre end 651 km mountainbiking. Så svømme- og løbetræning, bliver der nok ikke meget tid til.

Udover prologen, består Cape Epic også af én enkeltstart yderligere. Den bliver kørt på femte etape, hvor resten af etaperne (pånær prologen, naturligvis) er samlet start.

Er allerede i gang

I skrivende stund, er deltagerne og dermed også Sebastian Kienle og Ben Hoffman allerede i gang. I går blev prologen kørt, hvor den første rigtige etape så bliver kørt i dag.

Gårsdagens prolog bestod af 20 km over 600 højdemeter, hvor Team Kienle /Hoffman cyklede sig ind på en overall placering som nummer 32 i tiden 50:34. Det var fem minutter fra førstepladsen, der blev besat af det schweizisk-østriske team Nicola Rohrbach og Daniel Geismayr.

En placering som nummer 32 før første etape er da heller ikke helt skidt, taget i betragtning af at der er den nette sum af i alt 671 teams til start.

Det danske hold Team Velofit Commit bestående af Thomas Bundgaard og Benjamin Justesen, blev i øvrigt nummer 25 på prologen.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply