Når det går løs til dette års IRONMAN 70.3 Lanzarote på lørdag, er det med den danske pro Thomas Strange på startstregen. Sidste år blev han nummer seks i samme race, men på lørdag skal der kæmpes på en helt anden måde; et felt man vel nok kan kalde Lanzarote-racets stærkeste nogensinde, er nemlig på startstregen.

Ruedi Wild. Kenneth Vandendriessche. James Cunnama. Bertrand Billard.

De er blot få af mange stærke navne der på lørdag kommer til at give danske Thomas Strange kamp til stregen i IRONMAN 70.3 Lanzarote. Sidste år blev Thomas nummer seks i samme race og han kommer med en tredjeplads fra Challenge Finland i frisk erindring – men selvom der i disse race var nogle hårde konkurrenter til start, så har de ikke helt været i en liga som Ruedi Wild og James Cunnama.

Thomas føler sig dog klar til udfordringen, selvom han stadig døjer lidt med sit løb efter sit styrt på en træningslejr på Mallorca i foråret. Men med topplaceringer i de sidste par konkurrencer, ser Thomas til gengæld klar fremgang på den front.

– Mit løb har jo ikke ligefrem spillet i år, men der har dog været fremgang til hvert race. Ruten er dog hård hernede og varmen påvirker, så det kan godt blive en hård dag. Jeg håber, at kunne være med fremme i det stærke felt det meste af dagen, og så må jeg jo se hvad løbet kan række til til sidst, fortæller Thomas Strange forventningsfuldt og positivt.

Hvor Thomas normalt kan komme med et kvalificeret og ofte korrekt bud på hvor han selv ender på resultatlisten, har han denne gang noget sværere ved det. Til gengæld håber han at kunne klemme sig ind i top fem – men han ved det bliver svært, så tingene skal virkeligt flaske sig undervejs.

– Placeringsmæssigt bliver det svært at spå om. Det er vist uden tvivl det hårdeste felt, jeg har konkurreret i i år. De mest kendte er James Cunnama (vinder af IRONMAN Hamburg med 22 min for ca 3 uger siden, red.), Ruedi Wild (3’er i 70.3 VM sidste år, red.) og Bertrand Billard (har vundet VM på langdistance to gange, red.).

– Desuden er der også Kenneth Vandendriessche (2’er på Lanzarote sidste år, red.), Jonathan Ciavatella, Albert Moreno Molins, Emilio Aguayo Muñoz og Simon De Cuyper. Så hvis jeg kan klemme mig i top 5, er jeg formentlig ganske godt tilfreds.

Udover Thomas Strange finder vi også den spansk-britisk-danske (hvem sagde multinational?) Nicholas Ward Munoz, der også stillet til start i herrernes pro-klasse. Og så finder vi også 7 danske age groupere.

Tine Holst står i øvrigt også på startlisten i kvindernes pro-felt, men med et brækket kraveben, stiller hun formentligt ikke til start.

Danske deltagere i IRONMAN 70.3 Lanzarote 2017

MPro

6 Nicholas Ward Munoz (kører under britisk flag men bor i Kolding og er medlem i OTK)
7 Thomas Strange

M18-24

140 Oliver Mølgaard

F25-29

106 Alexandra Ersted

M25-29

171 Lucas Dalbøl

M35-39

57 Kuno Bramsen

M45-49

329 Michael Pabst
337 Bo Christoffersen

M50-54

345 Poul Augustesen

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply