Møns Klint bliver endnu engang sat på landkortet internationalt. Offroad triatleter fra hele verden kommer og skal dyste på dansk grund. Men du kan også deltage. Den dramatiske natur på Møn danner nemlig rammen for Danmarks hårdeste, vildeste og smukkeste offroad triathlon stævne, som afvikles den 2-3. September 2017.

Samtidig skal EM i XTERRA afgøres netop på dansk grund. Topatleter fra hele verden konkurrerer på Møns hvide klint, lyder det fra stævneleder Simon Jørn Hansen fra XTERRA Nordic:

 – Omgivelserne på Møns Klint findes ingen andre steder i verden, og det vil bestemt give alle deltagere en oplevelse ud over det sædvanlige. XTERRA er det største inden for offroad triathlon, og EM på hjemmebane giver danske triatleter en unik mulighed.

Men det er ikke kun verdensstjerner, der skal i aktion, for alle kan få lov at deltage og prøve kræfter med de danske hvide bjerge. I et samarbejde mellem XTERRA og GeoCenter Møns Klint er det derfor muligt at prøve kræfter med XTERRA Triathlon, XTERRA Duathlon og det klassiske og traditionsrige Klinteløb.

Det unikke ved netop at gennemføre et XTERRA løb på Møns Klint er naturen og udfordringen, lyder det fra stvæneleder Simon Jørn Hansen:

 – Udover at svømme ved kysten ved Møns Klint, skal der også cykles på nogle fede spor og løbes på en udfordrende rute. Til sidst skal der løbes fra stranden og op af en trappe med 497 trin, og der vil mange blive udfordret. Netop dét gør ruten unik, og så er naturen jo fænomenal.

GeoCenter Møns Klint er begejstret for, at der skal afholdes EM, men også at Klinteløbet bliver en integreret del af triathlon-festen, lyder det fra direktør Nils Natorp:

– Vi glæder os over, at det traditionsrige Klinteløb for hele familien bliver en del af et stort internationalt sportsarrangement. Det er fantastisk, at vi her på Møns Klint skal danne ramme om et internationalt stævne, hvor både professionelle atleter og motionister kan være med.

Sideløbende med pro’ernes og age groupernes benhårde XTERRA stævne, vil der også være noget for hele familien, da der samtidig også afholdes XTERRA Kids Duathlon stævne.

Og så kan alle deltage i XTERRA Denmark Møns Klint, som er samme distance som pro’ernes race. Samtidig er noget af det vigtigste ved stævner også publikum. Der vil være en masse aktiviteter hele weekenden lyder det fra Simon Jørn Hansen fra XTERRA Nordic:

– Som tilskuer kan man forvente at se nogle af verdens bedste offroad triatleter, men også de seje amatører, som kører om søndagen. Derudover er naturen ved Møns Klint exceptionel, og stævnepladsen vil sprudle med lokale specialiteter.

Det vil selvfølgelig også være muligt at besøge GeoCenter Møns Klint, hvor der kan opleves og læres alt om den millioner år gamle hvide klint:

– Vi glæder os ufatteligt meget til at tage imod både deltagere og publikum, som alle bliver en del af den her triatlon-fest.

Program for XTERRA Møns Klint 2017 – EM i XTERRA

Lørdag den 2. September:

  • XTERRA Klinteløb på 5 eller 10 km.
  • XTERRA Kids Duathlon på 1 km løb – 5 km mountainbike – 1 km løb
  • XTERRA Sprint Triathlon på 375m svøm – 20 km mountainbike – 5 km løb
  • XTERRA Denmark Pro European Championship Møns Klint på 1500m svøm – 30 km mountainbike – 10 km løb.

Søndag den 3. September:

  • XTERRA Denmark Møns Klint for age groupere på 1500m svøm – 30 km mountainbike – 10 km løb
DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply