Det var Cameron Dye der var stærkest og trak det længste strå på enkeltstarten i Super League Triathlon her til aften. Jake Birtwhistle blev nummer to, imens Ryan Fisher blev nummer tre. I morgen tidligt gælder det forfølgelses- og udskilningsløbet der er 2. etape af Equalizeren. 

Deltagerne i Super League Triathlon brændte her til aften asfalten af på Hamilton Island, da de på dagens første etape kørte den individuelle enkeltstart i Equalizer-formatet. Cameron Dye kom igennem med den hurtigste tid, da han kun brugte 9 minutter og 40 sekunder på at tilbagelægge de seks kilometer fra Hamilton Island Airport og op til One Tree Hill.

I de sidste 1,4 kilometer på enkeltstartsruten, gik det voldsomt opad med stigningsprocenter på helt op til 24,4 procent, der dermed betød at de sidste knap halvanden kilometer bød på ikke mindre end 121 højdemeter.

Cameron Dye starter først i morgen tidligt

Selvom Dye sluttede på 18. pladsen på førstedagen i Triple Mix-formatet, så vil han takket være enkeltstartens førsteplads, alligevel starte som den første mand når startskuddet lyder til sidste etape af Equalizeren på andendagen, der består af svøm-løb-svøm-cykel-løb. De øvrige atleter vil følge efter udfra deres respektive sluttider på enkeltstarten, så det gælder dermed om få indhentet den tabte tid undervejs hvis man går med forhåbninger om at vinde.

Førstedagens vinder Richard Murray sluttede 20 sekunder efter Dye på enkeltstarten, og vil derfor også starte 20 sekunder efter som syvende mand. Mario Mola og Javier Gomez starter med kun ét sekunds mellemrum som nummer ti og elleve, imens Alistair Brownlee starter som nummer sytten. Dmitry Polyanskiy får sin sag for hvis han håber på sejren på andendagen, for han er nemlig den sidste startende – 1 minut og 6 sekunder efter Cameron Dye.

Sådan foregår den kommende etape

Når første mand er kommet på land efter 2. svømmetur, begynder en nedtælling på 60 sekunder. Alle atleter der endnu ikke er på cyklen når tiden er løbet ud, bliver pillet ud af løbet. Der er 1 minut og 6 sekunder der separerer den hurtigste og den langsomste atlet, så der er en risiko for at et par atleter kan blive trukket ud af racet efter anden svømning i morgen tidligt (i eftermiddag australsk tid).

Den australske svømmelegende Ian Thorpe er heldig at kunne følge racet på tætteste hold, og han holdt nøje øje med atleterne på enkeltstarten;

  – “Gårsdagens race (i morges, red.) var spændende og uforudsigeligt, og jeg tror at morgenens enkeltstart (her til aften, red.) har hjulpet til at rette tingene lidt op igen,” har Ian Thorpe udtalt til Super League Triathlons livestream. “Super League Triathlon har den fordel at det er en underholdende sport med dens rødder i triathlon. Jeg tror det er en god måde til at få tiltrukket nye tilskuere til triathlon.”

Starten til 2. etape af Equalizeren går i morgen tidligt klokken 7.30, og du kan følge med på deres livestream på Superleaguetriathlon.com.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply