Skal du køre ETU European Middle Distance Championship i Herning næste år? Så er der nu nyt om den cykelrute som venter. Og det kan allerede afsløres, at det bliver en hurtig en af slagsen, som tager deltagerne en tur på 90 kilometer igennem den jyske muld.

Én enkelt omgang venter

I modsætning til tidligere år, hvor cykelruten i Challenge Danmark har taget atleterne en tur fra Herning til Billund, forholder det sig i 2017 helt anderledes. I stedet vil cykelruten til næste års Challenge Danmark, som samtidigt er ETU European Middle Distance Championship, bestå af én enkelt omgang på 90 kilometer, i og omkring Herning.

Trehøje og den vestjyske vind bliver de største udfordringer

Efter en svømmetur på 1900 meter i Fuglsang Sø i det nordvestlige Herning, tager cykelruten deltagerne ud på en cykeltur vest for byen. Den største udfordring undervejs, er bakken Trehøje, som måske mest er kendt for, at det var her Bjarne Riis foretog det meste af sin bakketræning i sine tidlige cykelrytter-år.

Trehøje-bakken nåes allerede efter knap 26 kilometer, og herefter er den eneste seriøse udfordring den vestjyske vind, som så til gengæld kommer til at kunne nydes fra flere retninger undervejs. Og da cykelruten foregår fra Herning og mod vest, er der lagt op til en tur med modvind på vej ud og medvind på vej tilbage – hvis den sædvanlige vestenvind da er tilstede på dagen.

Challenge Danmark udtaler

Om den nu offentliggjorte cykelrute, skriver Challenge Danmark selv følgende på deres hjemmeside:

– “Det betagende midtvestjyske landskab er i sandheden en éner. Det fantastiske vildhedelandskab, blomstrende lyng, delikate krydderurt aromaer og sang fra Hedelærken vil ledsage dig, samtidigt med, at du racer dit hjerte ud,”

– “Ruten er én enkelt omgang, så du får mulighed for, at nyde vinden fra alle vinkler. For det meste, er det en flad og hurtig rute – bortset for den naturskønne bakke ved navn Trehøje, hvilket helt sikkert vil give din puls en udfordring. Den er 750 meter lang, med en vertikal stigning på fyrre meter og en gennemsnitlig stigning på 5,3%.”

Sikkert og vist bliver det i hvert fald, at cykelruten bliver af den hurtige slags.

 

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply