I et gråt og vådt race i Odense, blev Simon Jørn Hansen og Marie Brandt Schultz her til aften danske mestre i duathlon på distancen 5-20-2,5.

Med Powerman Copenhagens exit fra dansk duathlon, blev det officielle danske mesterskab i duathlon henlagt til duathlon-stævnet ved Triatlon Festival Fyn her til aften.

Det betød en distance væsentligt kortere end distancen i Powerman Copenhagen, men det afholdte dog ikke et par af Danmarks bedste duatleter fra at konkurrere om mesterskabstitlen, hvor den danske EM-sølvvinder Søren Bystrup på forhånd var favorit i herrefeltet.

Simon Jørn Hansen vinder DM-guld i herrefeltet

Søren Bystrup (Aarhus 1900 Triathlon) måtte dog se sig selv slået af triatleten Simon Jørn Hansen (KTK86), der efter at være gået helt kold i søndagens DM på mellemdistance triatlon i Juelsminde i søndags, fik sig en gevaldig oprejsning ved at være første mand til at krydse målstregen i herrernes DM-race.

Simon var allerede manden i front efter de første 5 kilometer løb, hvor han med en føring på 2 sekunder til Nicklas Nygaard (KTK86) og 9 sekunder til Søren Bystrup, langt fra kunne føle sig sikker på at holde den position hele vejen til mål.

En stærk cykling fik dog udbygget forspringet til Nygaard med 12 sekunder og 29 sekunder til Bystrup, og det var et forspring der var stort nok til at holde dem begge bag sig på de afsluttende 2,5 kilometer løb.

Simon Jørn Hansen kunne dermed lade sig hylde som ny dansk mester i duathlon, imens Søren Bystrup på det afsluttende løb overtog andenpladsen fra Nicklas Nygaard, der dermed løb i mål til en bronzemedalje.

Marie Brandt Schultz vinder DM-guld i kvindefeltet

I kvindefeltet var der hele vejen spænding om hvem der skulle tage DM-guld, selvom det på de første 5 kilometer løb så mere end positivt ud for Marie Brandt Schultz’ (Hareskovens Triathlon Klub) muligheder for en sejr.

Schultz satte nemlig samtlige af konkurrenterne grundigt til vægs på det første løb, hvor hun kan tage hul på cyklingen med et forspring på 1:38 til Melina N. Olsen (Frederikssund Triathlon) som nærmeste konkurrent.

Olsen har dog overordentligt meget fart på på cyklen, og henter undervejs Schultz, der til gengæld hænger på Olsens tempo efter bedste evne ind mod T2. Herefter skulle det blive spændende om Schultz kunne have et ligeså stærkt løb anden gang, og da det viste sig at være tilfældet, var der ikke meget Olsen kunne stille op.

Marie Brandt Schultz blev dermed dansk mester, imens Melina N. Olsen tog sig af sølvmedaljen med en margin på 48 sekunder op til guldet. Nederste podietrin blev besat af Marie Ejby Hansen(Langgarverne), der undervejs kørte sit helt eget race uden indblanding fra hverken de to førende eller de resterende konkurrenter bagved.

Søren Kirketofte og Tina Thomsen danske age group-mestre

Også i age group-klasserne blev der konkurreret, hvor Søren Kirketofte (Odense Triathlon Klub) og Tina Thomsen (Silkeborg Motion/Tri Klub) blev nye danske duathlon-mestre.

I herrernes age group-felt kom Søren Kirketofte dog ikke nemt til sejren, da Michael Gladney (Silkeborg Motion/Tri Klub) åndede Kirketofte i nakken gennem stort set hele racet. Kirketofte holdte den dog til mål, imens Gladney vandt sølv og Steven Josiasen Nyatekani (Odense Triathlon Klub) vandt bronze.

Anderledes suverænt gik det til hos age group-kvinderne, hvor Tina Thomsen sejrede med næsten tre minutter til Christina Kjær (Odense Triathlon Klub) på andenpladsen og mere end 4,5 minut til Maria Berggren (Aarhus 1900 Triathlon) på tredjepladsen.

Tina Thomsens tid var i øvrigt hurtig nok til at have rakt til en bronzemedalje i kvindernes elitemesterskab.

Resultater DM i duathlon 2017 i Odense

Herre elite

1 Simon Jørn Hansen, KTK86, 0:56:11
2 Søren Bystryp Jacobsen, Aarhus 1900 Triathlon, 0:56:36
3 Nicklas Nygaard, KTK86, 0:56:51
4 Nicolai Lyng Wium, Køge Tri Team 2000, 0:59:05
5 Mark Maximum, PEDO Schweisstechnik Running Team, 1:10:09

Kvinde elite

1 Marie Brandt Schultz, Hareskovens Triathlon Klub, 1:03:03
2 Melina N. Olsen, Frederikssund Triathlon, 1:03:51
3 Marie Ejby Hansen, Langgarverne, 1:08:14
4 Maria Buchvoll, Aalborg Triathlon Klub, 1:10:39
5 Sara Camille Bülow Hedevig Lorentzen, Hareskovens Triathlon Klub, 1:14:28

Age group herrer

1 Søren Kirketofte, Odense Triathlon Klub, 1:00:04
2 Michael Gladney, Silkeborg Motion/Tri-Klub, 1:00:13
3 Steven Josiasen Nyatekani, Odense Triathlon Klub, 1:01:01
4 Poul Thomsen, Frederikssund Triathlon, 1:01:34
5 Søren Ejsing, 1:02:14

Age group kvinder

1 Tina Thomsen, Silkeborg Motion/Tri-Klub, 1:07:23
2 Christina Kjær, Odense Triathlon Klub, 1:10:17
3 Maria Berggren, Aarhus 1900 Triathlon, 1:11:56
4 Else Grønkjær-Bloch, Esbjerg Tri & Multisport, 1:13:44
5 Charlotte Bjørlig, Sigma Tri, 1:16:07

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply